Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.05.2019 00:18

După centralizarea tuturor datelor la Biroul Electoral Central,


A A

Rezultate finale în Dâmbovița la europarlamentare și referendum

Rezultate finale în Dâmbovița la europarlamentare și referendum

*În județul Dâmbovița, Partidul Social Democrat a obținut cel mai mare număr de voturi, respectiv 70.359, menținându-se pe primul loc pe județ, cu un procent de 32,85% *Pe locul doi, Partidul Național Liberal a obținut 55.219 din voturi, rezultând într-un procentaj de 25,78%. Locul trei revine Alianței 2020 USR PLUS cu 33.102 voturi: 15,45%. *În cifre absolute, referendumul a îndeplinit și în județul Dâmbovița condițiile de validare, având o prezență de peste 40%, iar majoritatea electoratului prezent la vot a răspuns cu „Da” la întrebările propuse. Trebuie, desigur, ținut cont și de diferența de până la 222.618 alegători, care au votat pentru alegerile europarlamentare, însă nu și pentru referendum

 

ANDREI VASILIU

 


Biroul Electoral Central a publicat ieri procesul-verbal cu datele finale obținute după centralizarea voturilor la alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, s-au prezentat la urne 222.618 alegători din totalul votanților înscriși pe listele permanente, de 427.429. Dintre aceștia, 195.567 de alegători au votat pe listele electorale permanente și 27.051 pe listele suplimentare. Numărul voturilor valabil exprimate este de 214.176 iar cele nule sunt 8.332.

Ce procente au obținut partidele

În județul Dâmbovița, Partidul Social Democrat a obținut cel mai mare număr de voturi, respectiv 70.359, menținându-se pe primul loc pe județ, cu un procent de 32,85%. Pe locul doi, Partidul Național Liberal a obținut 55.219 din voturi, rezultând într-un procentaj de 25,78%. Locul trei revine Alianței 2020 USR PLUS cu 33.102 voturi: 15,45%. Pro România a obținut 23 205 voturi: 10,83%. Partidul Mișcarea Populară a obținut 12 411 de voturi: 5,79%. Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a fost votată de 5786 de alegători: 2,70%. În mod absolut surprinzător, în județul Dâmbovița, după un ciudat „trend național”, UDMR a fost votat de 1462 de alegători, obținând astfel un procentaj de 0,68%.

Voturi obținute de alți competitori electorali

Partidul PRODEMO-1675; Partidul Socialist Român-1016; Partidul Social Democrat Independent-678; Partidul Romania Unită-1182; UNPR-1316; Blocul Unității Naționale-452; candidat independent Gregoriana Carmen Tudoran-1910; candidat independent George Nicolae Simion-2084.

Rezultatele referendumului național

În ceea ce privește referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis pentru interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, din Dâmbovița și-au exprimat opțiunea electorală 176.746 de persoane, un număr de 137.718 au răspuns cu „Da”, în timp ce 28.376 de votanți au răspuns cu „Nu”. Interesant este și numărul de voturi nule: 10.652. Pe de altă parte, la cea de-a doua întrebare a referendumului, privind interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe, dâmbovițenii au răspuns după cum urmează: numărul de participanți a fost identic cu acela de la prima întrebare (176.746), însă răspunsul „Da” a fost ales de 138.005 de votanți, în timp ce alți 28.060 au răspuns cu „Nu”. ?i la această întrebare, au existat 10.681 de voturi nule. În cifre absolute, referendumul a îndeplinit și în județul Dâmbovița condițiile de validare, având o prezență de peste 40%, iar majoritatea electoratului a răspuns cu „Da” la întrebările propuse. Trebuie, desigur, ținut cont și de diferența de până la 222.618 alegători, care au votat pentru alegerile europarlamentare, însă nu și pentru referendum.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Contre politice la ședința CJD
De ce se teme Klaus Iohannis de o dezbatere cu Viorica Dăncilă?
Sorin Ion, din nou la conducerea ISJ Dâmbovița
Rezultat strâns Iohannis-Dăncilă în Dâmbovița
Dâmbovița, prezență la vot peste media națională
Pregătiri febrile pentru prezidențiale
Comasarea instituțiilor de Mediu
Pliant ilegal cu Mircea Diaconu, interzis de BEJ
Sabotaj la ședința de îndată a CJD
Președintele Iohannis, întâlnire cu simpatizanții din Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Competitivitatea tinerilor români pe plan european

În fiecare toamnă revin la București pentru a prezenta cursul “European Media and the Public Sphere” studenților din anul doi de la Masterul în Comunicare și Afaceri Europene de la SNSPA.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale