Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.07.2018 00:25

În Dâmbovița, după contestații,


A A

Rezultate dramatice la Bacalaureat

Rezultate dramatice la Bacalaureat

❚ Chiar dacă a mai crescut după contestații, rata de pomovabilitate din județul Dâmbovița este de 65,85%, sub media națională de 67,7% ❚ Rezultatele sunt dramatice, însemnând nereușita promovării pentru aproape jumătate dintre elevii candidați din acest an ❚ Una dintre foarte puținele vești bune este că, în urma contestațiilor, a mai apărut o medie de 10, obținută de un elev din Târgoviște

 

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Rezultatele finale la Examenul Național de Bacalaureat-2018, după evaluarea celor peste 700 de contestații, au mai adus o medie de 10, pentru Stăncescu Georgian Constantin, absolvent candidat din județul Dâmbovița, la proba de informatică, de la Colegiul Național „Constantin Carabella” Târgoviște, alături de cel de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, după cum ne-a precizat prof. Sorin Ion, inspector școlar general, al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. Aceste rezultate finale au stabilit o ierarhie puțin modificată, respectiv, între primele 5 instituții de învățământ liceal, care sunt în ordine: Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, cu rata de promovabilitate 98,96%; Colegiul Național „Constantin Carabella” Târgoviște, rata de 97,55%; Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște, rata de 97,32%; Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, rata de 93,59% și Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa, rata de 91,26%. În ordinea descrescătoare a ratei mediilor, pe ultimele 5 locuri se află: Liceul Tehnologic „Goga Ionescu” Titu, rata de 12,50%; Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” Găești, rata de 12,50%; Liceul Tehnologic Pucioasa, rata de 7,14%; Liceul Tehnologic „Dr. Constantin Angelescu” Găești, rata de 6,45% și Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” Tărtășești, rata de 3,85%. Per total, promovabilitatea la nivelul județului Dâmbovița a crescut la 65,85%, de la procentul de 64,69% obținut înainte de contestații, o creștere care, însă, nu înseamnă rezultate mai bune... ci unele mai puțin slabe, având în vedere numărul foarte mare de elevi care nu au promovat examenul maturității. Județul Dâmbovița se plasează, astfel, sub media ratei de promovabilitate la nivel național, de 67,7%.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale