Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.09.2014 00:14

65 de asociații și 3 organizații invitate s-au întrunit la București


A A

Revoluționarii fac demersuri pentru recuperarea indemnizațiilor

Revoluționarii fac demersuri pentru recuperarea indemnizațiilor
ec. Ion Badea, președinte ALD ’89 Dâmbovița

❚ Asociația Luptătorilor din Decembrie (ALD) ’89 Dâmbovița a fost reprezentată de președintele Ion Badea, la întrunirea Colegiului Consultativ al Revoluționarilor din Decembrie 1989, desfășurată pe 23 septembrie a.c., la București ❚ Subiectul principal al dezbaterilor l-a reprezentat respectarea Legii nr. 341/2004 și reluarea plății indemnizațiilor pentru beneficiarii legali, începând cu 1 ianuarie 2015 ❚ A fost salutată înlăturarea din rândurile asociațiilor a posesorilor ilegali de certificate de revoluționar și s-a hotărât clarificarea situației privind modul de preschimbare a certificatelor ❚ Având în vedere că în 2014 se împlinesc 25 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, s-a hotărât ca manifestările comemorative să fie de amploare și să se acorde Ordinul „Victoria Revoluției”

PETRE DRĂGUȚOIU


Asociația Luptătorilor din Decembrie (ALD) ’89 Dâmbovița a fost reprezentată de președintele ec. Ion Badea la întrunirea Colegiului Consultativ al Revoluționarilor din Decembrie 1989, desfășurată pe 23 septembrie a.c., la sediul Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România. Ion Badea ne-a menționat:

 

 

„La întrunire au participat 70 de persoane din 65 de asociații ale revoluționarilor și 3 organizații invitate, respectiv Blocul Național din Decembrie, Liga Organizațiilor Revoluționarilor din Decembrie și Liga de Vest. Din partea Comisiei parlamentare a revoluționarilor a participat Gheorghe Firczac, alături de secretarul de stat Adrian Sanda. Subiectul principal al discuțiilor l-a reprezentat respectarea Legii nr. 341/2004 și reluarea plății indemnizațiilor conform acesteia, pentru beneficiarii legali, începând cu 1 ianuarie 2015. Este foarte important că au fost înlăturați impostorii, posesori ilegali de certificate de revoluționar, și s-a hotărât, în acest sens, clarificarea situației privind modul de preschimbare a acestora”, a arătat președintele ALD ’89 Dâmbovița.

 

Memorandum și protocol pentru garantarea reluării plății indemnizațiilor

Pentru rezolvarea solicitărilor legale ale revoluționarilor, secretarul de stat Adrian Sanda a propus încheierea unui Memorandum cu președinții asociațiilor de revoluționari, prin care să fie garantată reluarea plății indemnizațiilor, suspendate de guvernul Boc&PDL.

Totodată, cuprinderea în bugetul de stat a sumelor necesare s-a prevăzut să fie stabilită printr-un protocol (la propunerea secretarului de stat) care să stea la baza Memorandumului. Acesta a fost deja semnat și parafat cu reprezentanții asociațiilor de revoluționari. Părțile au convenit la susținerea demersurilor Secretariatului de Stat, dar și la reverificarea documentelor cu datele înaintate la președinție pentru avizare, la Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie, la Imprimeria națională, la casele de pensii și la Evidența populației.

Se va continua deci identificarea persoanelor care nu îndeplinesc condițiile Legii nr. 341/2004.

 

25 de ani de la eroicul decembrie 1989

Având în vedere că pe 22 decembrie se comemorează 25 de ani de la victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, în Colegiul consultativ al revoluționarilor s-a hotărât ca manifestările să fie de amploare și să se acorde celor cu merite deosebite Ordinul „Victoria Revoluției”, iar pentru cazurile excepționale – Ordinul „Steaua României”.

ALD ’89 Dâmbovița va organiza manifestările, ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor și Martirilor Revoluției Române din Piața Mihai Viteazul de la Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale