Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.11.2017 00:19

Editorial


A A

"Revoluția fiscală", în ceață


GEORGE COANDĂ


Nu sunt economist de profesie, iar cunoștințele mele țin oarecum de filosofia generală economică. În consecință, ca editorialist, în două intervenții mi-am dat doar cu părerea asupra așa-zisei, bineînțeles de mass-media, „revoluții fiscale” pusă la cale de PSD, în speță de șeful partidului, domnul inginer Liviu Dragnea (nu cumva o fi vorba de-o... inginerie fiscală?), și de guvernul păstorit de musiu mohorâtul Mihai Tudose. Părerile mele de gazetar, nefiind eu „pe felia” domeniului, recunosc, au fost în doi peri, lăsându-mă influențat de „mersul evenimentelor” de stradă și de discuțiile contradictorii de pe la diverse televiziuni și posturi de radio. Așadar, și ca atare, ce este cu pârdalnica asta de „revoluție fiscală” nu prea pricep, cum nu prea pricep milioane de români direct interesați, fie ei activi, adică în „câmpia muncii” (la stat sau în privat), fie pensionari. Că și pensiile vor fi supuse acestei controversate „revoluții”. Dar ca să producă o „revoluție fiscală”, care, într-un fel ori altul, va avea niște efecte, guvernul, în fond țara, trebuie să aibă la dispoziție o puternică agoniseală financiară. Pentru a ști asta, este nevoie să fii economist de meserie. Ceva în povestea asta cu creșteri de salarii și pensii, anunțate triumfalist de Liviu Dragnea, ținându-i isonul și inginerul Călin Popescu-Tăriceanu – și dacă doi ingineri-șefi de partide la guvernare o țin morțiș că „revoluția” lor va salva națiunea, de ce ne-am face că nu înțelegem? – și de guvern, ceva, deci, plutește în cețuri. Nu e în regulă. Păi, dacă e să crească salariile, iar contribuțiile sociale, care vor trece din sarcina angajatorului în seama angajatului, nu le vor afecta, atunci faceți-mă să ghicească și mintea mea de gazetar neinstruit în de-ale mecanismelor economico-financiare, de ce se bulucesc sindicatele în stradă făcând... contrarevoluție, și de ce primăriile au intrat în frigurile morții, și angajatorii zic, îngroziți, că au numai de pierdut. Constat că este sub presiune, gata să explodeze, cazanul social. Aștept deznodământul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale