Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.07.2020 00:19

Editorial


A A

Revolta bătrânului cronicar al clipei (III)

Revolta bătrânului cronicar al clipei (III)

GEORGE COANDĂ


Odată cu dispariția/ distrugerea platformei industriale, cu pierderea masivă a locurilor de muncă, consecința a fost/ este prăbușirea nivelului de trai și, ca atare, prăbușirea ratei natalității și a numărului de locuitori). Și ca o bizarerie: pe măsură ce dispăreau industriile apăreau/ apar, precum ciupercile după ploaie, supermarket-uri, pub-uri, acum și un mall? Pentru cine? Pentru târgoviștenii, fie și pentru dâmbovițenii care dispar din „evidența populației”? Or, și se știe bine asta, o economie bazată pe consum, este o economie nesustenabilă, porofund bolnavă, cancerizată. Iar, de fiecare dată, când vine vremea alegerilor, candidații de stânga, de dreapta, de amestecătură, agită marota aia a asigurării locurilor de muncă, a eradicării șomajului, a unui trai prosper și fericit. (N-am să vă spun un secret: nici ei, nici partidele care-i aruncă în lupta electorală, nu cred în vrăjeala asta de păcălit românii naivi). Păi, când, cum am văzut, au existat, de pildă, la Târgovi ște, slavă Domnului, locuri de muncă în industrii performante, de ce nu s-au bătut/ nu se bat, până la ultima lor picătură de vlagă politică, și umană, ca să nu fi dispărut/ să dispară? Și ca să binemerite respectul concetățenilor. Nu știu cum de nu le crapă obrazul de rușine! Se adeverește, din păcate, ceea ce, de fapt, se simte de români pe propria lor existență: n-avem adevărați oameni politici patrioți, pe care să-i doară durerile și lacrimile celor pe care-i amăgesc cu sloganuri deșarte. Repet obsedant: odată cu dispariția marelului Combinat de Oțeluri Speciale din Târgoviște, ultima dintr-un șir de dispariții, viitorul Cetății este subru. Este un cutremur major. Cu o reverbirație dramatică și în destinul economic al României. O precizare: nu sunt străbătut de nostalgie. Ca istoric înregistrez și compar. Și firește, dar și obiectiv, constat, oferind opiniei publice momente/ prilejuri de reflecție. Acum veți fi înțeles revolta bătrânului cronica al clipei.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Uluitorul cinism politic...
Un oarecare Interlop
S-a furat startul
Hiroshima de la Beirut (II)
Hiroshima de la Beirut (I)
Dâmbovița, spre care perspective?
Pandemia și… anemia socială la români
Vânzători de pământ românesc
Coronavirusarea României
Impactul crizei asupra capitalei Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale