Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.08.2020 00:20

Încă de la debutul pandemiei


A A

Rețetele pe 2 și 3 luni, cele mai potrivite pentru bolnavii cronici

Rețetele pe 2 și 3 luni, cele mai potrivite pentru bolnavii cronici

VIOLETA STANCIU


Încă de la debutul pandemiei și până în momentul de față, bolnavii cronici aflați în evidența medicilor de familie din județul Dâmbovița și-au primit rețetele la timp, iar pe baza acestora și-au putut procura medicamentele de care au mare nevoie. Bineînțeles că acest lucru s-a făcut cu respectarea regulilor de protecție sanitară și de distanțare socială impuse de pandemia de Covid-19! De mare succes în această perioadă au fost rețetele eliberate pe o perioadă mai lungă de timp, respectiv pe 2-3 luni. De la președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu am aflat că cei care nu dispun de resurse financiare suficiente pot lăsa rețeta la farmacie și să se prezinte lunar să-și cumpere medicamentele. „În toată această perioadă bolnavii cronici nu au avut de suferit... Eu v-am mai spus că sunt mulți pacienți care au grijă în primul rând de ei și de ai lor, deci se feresc și au grijă de ei. Noi am eliberat rețete pe două și trei luni, pentru că am putut, iar acum ei au înțeles că nu este obligatoriu să-și ia medicamentele pe toate cele trei luni. Rețeta poate să rămână la farmacie și lunar poate să se prezinte să-și ia medicamentele, asta ca să nu vină o grămadă de bani deodată. Este adevărat că este mult mai bine să le iei pe cele trei luni și după aceea să stea liniștiți, dar este problema financiară. Acum depinde de fiecare dintre noi să avem grijă de sănătatea noastră... Dacă înainte vedeam un pacient poate și de două ori pe zi acum îi vedem numai în condiții de maximă urgență, iar simptomele de Covid-19, febră, durei în gât... se fac telefonic, iar dacă se bănuiește ceva se cheamă salvarea. Nici nu se pune problema”, a precizat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale