Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.07.2015 00:09

Editorial


A A

Rețete de pus și dărâmat guverne

Rețete de pus și dărâmat guverne

ALINA MAVRODIN VASILIU


S-a tot spus în ultimii ani că unul dintre marile tunuri financiare care aruncă în aer guverne ar fi la mâna unui cartel al Companiilor farmaceutice. Ba mai mult, cică pe fronturile electorale, ele erau cele care dădeau loviturile finale. Rețetele lor de impus și de dărâmat guverne ar fi făcut ceva victime și prin alte țări doar că-ntr-a noastră au făcut ravagii.

Cum s-ar spune... fiecare companie farmaceutică are cimitirul ei. Și nu doar politic! Cică abia acum (deși nu ni se spune de ce abia acum!) s-au răzvrătit procurorii anticorupție împotriva acestei mafii farmaceutice protejate și tolerate de toate guvernele României în ultimii 25 de ani. De ce oare? Știu, știu, că românilor le place la nebunie să spună mai bine mai târziu, decât niciodată și tocmai de-aia asistăm „de-abia acum” la un oareșce deranj pentru niște companii farmaceutice de renume mondial. Și mortal... penal! Haida-de, veți spune, ce curaj pe DNA să se ia acum la trântă cu ele.

Ca să vă fac să înțelegeți că prea multe speranțe nu e bine să vă puneți în lupta anticorupție pornită mult prea târziu pentru milioanele de români, victime ale acestui război cu „armament” farmaceutic, o să vă înșir numele uriașelor companii pe care a pus „tunurile” DNA: Roche România, Actavis, Pfizer România, Teva Pharmaceuticals România, Novartis Pharma Services, Alvogen România, Sandoz Pharma Services, Glaxosmithkline România, Egis Internațional, Romastru Trading, Glenmark Pharmaceuticals. să ne țâșnească prin toți porii este cine cu cine se luptă de fapt în războiul ăsta, fiindcă să mă iertați dacă eu nu pot să cred că dna Codruța Kovesi îl poate conduce de una singură fără s-o doară capul.

Nu, nu, nu! Mi-aș dori sincer să aibă ajutoare de nădejde în spate, fiindcă n-aș vrea să iasă înfrântă. Darămite, Doamne ferește, s-ajungă și procurorii DNA să fie „tratați” de medicii aflați în rețeaua celor care au operat ca-ntr-un grup criminal organizat pe piața farmaceutică din România. Astfel de războaie anticorupție sunt grele, dure, poate chiar sângeroase, iar instituțiile statului roman nu au părut pregătite să iasă învingătoare din ele. S-a schimbat ceva în ultimul timp?

Au primit promisiuni românii, armament de ultimă generație și know-how euroatlantic? Întreb, pentru că în cazul unor astfel de carteluri medicalofarmaceutice, e ca-n ceata lui Pițigoi, adică dai în unul și țipă mai mulți! Tocmai de-aia aceste grupări au supraviețuit oricăror guverne, deși ilegalitățile lor erau de notorietate. Dar lăcomia și goana nebună după profit le-au luat mințile multora dintre cei care au depus cândva jurământul lui Hippocrate, și uite așa, aveau să afle și procurorii ce se știa demult în popor (și mai ales în interiorul sistemului de sănătate!), că niște companii farmaceutice au acționat sistematic, prin intermediul unor medici, în scopul prescrierii cu nemiluita de medicamente foarte scumpe pentru creșterea vânzării acestora și implicit a profitului companiilor respective.

Oncologii cică, ar fi pe primul loc în topul racolaților, ei făcând din rețetele pentru bolnavii de cancer adevărate bilete personale pentru vacanțe de lux și surse de înavuțire peste orice închipuire. Descinderile în forță ale procurorilor la câteva zeci de domicilii ale unor medici au scos la iveală amploarea pe care a luat-o afacerea.

De exemplu, cantități mari de medicamente oncologice scumpe au fost găsite alături de documente pentru sejururi de lux sponsorizate de respectivele companii farmaceutice. Din păcate pentru noi toți, biletele de vacanțe ale unor astfel de medici erau dus - întors! Același tratament preferențial l-au avut și mâinile lor „drepte” din Casa Națională de Asigurări de Sănătate, alături de reprezentanți ai Programului Național de Sănătate, care ne putem imagina că au fost numiți sau demiși pe criteriul competenței. Aiurea! Rețete… guvernamentale erau emise de cartelul mafiot al medicamentelor.

 

PS: Poți să nu te-ntrebi undeau fost atâția ani toate instituțiile astea românești, zise de forță, ale luptei anticorupție? Te pomenești că or fi fost și ele tot în vacanță!

 

www.alinamavrodin.ro 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale