Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.12.2020 00:18

Prin noua organigramă care intră în vigoare din 2021,


A A

Restructurări la CJD prin noua organigramă

VIOLETA STANCIU


Directori mai puțini la Consiliul Județean Dâmbovița! Așa prevede noua organigramă a instituției care a fost adoptată cu unanimitate de voturi la ședința ordinară a CJD de la începutul acestei săptămâni. Forul administrativ județean va funcționa cu patru directori generali, în loc de nouă câți erau trecuți în vechea organigramă. În ceea ce privește structura funcționarilor publici de la CJD, numărul acestora se va reduce de la 174 la 161. Președintele CJD, Corneliu Ștefan a declarat că în acest fel instituția va avea o structură suplă și funcțională, capabilă să fie responsabilă pentru toate proiectele pe care Consiliului Județean Dâmbovița le va derula începând cu anul 2021. De asemenea, prin noua organigramă adoptată, la CJD, are loc și o adevărată reformă în ceea ce privește transformarea unor direcții în servicii, singurele direcții din CJD care rămân neschimbate fiind Direcția de Urbanism... cu arhitectul șef și Direcția Economică. Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan organigrama instituției era veche din 2010.

„Revoluția”... direcțiilor

„Un punct important al ședinței Consiliului Județean a fost modificarea organigramei CJD. Am spus-o de nenumărate ori, doresc să fie un aparat funcțional, de aceea am propus consilierilor județeni o structură suplă, o structură funcțională, o structură care să fie responsabilă pentru toate proiectele pe care le vom avea în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița începând cu anul 2021. În primul rând, vechea organigramă avea nouă directori generali, am propus plenului Consiliului Județean noua organigramă și aceasta a fost votată. Noua organigramă a Consiliului Județean Dâmbovița va avea 4 directori generali și arhitectul șef. Nu am avut ca modele alte propuneri din țară, acolo unde au tăiat cu pixul un număr de funcționari publici, principalul obiectiv al nostru a fost acela de a avea o structură funcțională. Referitor la funcțiile publice, astăzi în Consiliul Județean sunt 174 de funcții publice, am propus 161, bineînțeles ținând cont de fiecare om din Consiliul Județean și de fișa postului pe care o are fiecare coleg din aparatul propriu. În primul rând, Direcția de Urbanism, cu arhitectul șef, a rămas neschimbată. La fel și Direcția Economică. Am desființat Direcția de Achiziții Publice și am făcut Serviciu. În al doilea rând am desființat Direcția de programe europene și o parte din Direcția Generală de infrastructură locală și am înființat Direcția de strategii, programe și investiții. Cred că era normal să avem o singură Direcție, cu două servicii foarte clare. Și Programul Județean de Dezvoltare Locală va fi prins în acest Serviciu. Noutatea la această Direcție de strategii, programe și investiții este că am creat un compartiment de accesare fonduri europene care să fie pus la dispoziția nu numai a Consiliului Județean, ci a tuturor primăriilor din județul Dâmbovița. Prin acest compartiment vreau să ajut toate localitățile, toate unitățile administrativ teritoriale, pentru a accesa fondurile europene care vor fi puse la dispoziția României începând cu anul 2021, dar și pentru a accesa toate programele guvernamentale”, a punctat președintele CJD, Corneli Ștefan.

„Compartiment privind dezvoltarea montană”

“Am desființat Direcția Generală de infrastructură locală, care avea în subordine foarte multe servicii și directori generali, directori adjuncți și alți directori care efectiv cred că pot fi folositori în alte structuri și am înființat Direcția tehnică, cu un Serviciu de drumuri județene și poduri, un Serviciu de utilități publice, unde am luat de la Direcția de urbanism partea de protecția mediului și gestiunea deșeurilor și am trecut-o în această Direcție tehnică, care acum are în subordine Serviciul de utilități publice, protecția mediului și gestiunea deșeurilor, și nu în ultimul rând, Biroul de autoritate județeană de transport. La Direcția de urbanism, amenajarea teritoriului și cadastru am creat un compartiment privind dezvoltarea montană, discutăm de mai mult de 30 de ani de Stațiunea Turistică Moroeni-Padina-Peștera, dar până astăzi nimeni nu a răspuns tuturor problemelor din stațiunea turistică, de interes național în acest moment. Cred că era necesar acest compartiment în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, în care îmi doresc să vină arhitecți și să se ocupe numai de stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera. Acest compartiment nu se vor ocupa cu altceva decât cu dezvoltarea stațiunii. Nu în ultimul rând, am unit Direcția de administrare a patrimoniului cu Direcția juridică și am creat Direcția juridică, contencios și administrarea patrimoniului. Acestea sunt cele mai importante modificări în structura organigramei Consiliului Județean Dâmbovița. Repet, din nouă directori au mai rămas patru directori și arhitectul șef, iar aceste Direcții sunt efectiv modernizate și puse la punct ținând cont și de Codul administrativ, și de legislația în vigoare și de nevoile pe care le avem la nivelul județului Dâmbovița. Atunci când organigrama va fi validată de ANPP mai multe posturi de șef de servicii vor fi scoase la concurs”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan la ultima conferință de presă din acest an de la CJD.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Eminescu are mereu dreptate...
Rezilierea contractului pentru modernizarea DN71 Bâldana – Târgoviște
Compania de Apă Târgoviște, interesată de laboratorul de metrologie al COST
Împărțirea cașcavalului...
Aparatele PCR de la DSVSA vor intra în funcțiune
Zavera de la Capitoliu (II)
Zavera de la Capitoliu (I)
Primarii de municipii nu vor să preia centrele de vaccinare anti-COVID
Parcul Mitropoliei, aproape de finalizare!
Schimbări radicale în industria de Apărare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale