Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.02.2016 23:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Respect, Georgiana!

Respect, Georgiana!

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Ceea ce Georgiana Paic-Filip a reușit week-endul trecut la Craiova e demn de toată admirația. Însă mă doare sufletul când știu că luptătoarea nu încasează decât 700 de lei de la club, bani care sunt impozabili. Este inadmisibil ca țara asta să-și trateze în acest fel campionii.

Nu se poate ca un sportiv de mare performanță să trăiască o lună întreagă din niște bani care nu concurează nici măcar cu salariul minim! Este o bătaie de joc fantastică aruncată de stat în ochii sportivilor, care trag pe rupte la antrenamente, fără condiții propice, fără vitaminizare, fără cantonamente, fără nimic. Și obțin rezultate pe burta goală, la propriu! Probabil că cele zece titluri și o carieră impresionantă ar fi ajuns pentru mulți alți sportivi, oricum ieșirea din scenă era mai mult decât onorabilă. Dar nu și pentru Georgiana! Probabil că titlul cu numărul 11 este egal cu restul de până acum, însă de această dată e mai special și fiindcă a fost obținut în anumite circumstanțe. Luptătoarea a abandonat activitatea datorită sarcinii. A născut, și-a crescut copilul câteva luni, după care a lăsat totul și a revenit în sală la antrenamente să tragă tare. Au mai fost sportivi mondiali care nu s-au putut desprinde definitiv de plăcerea nebună de a concura și au revenit, însă foarte mulți au eșuat a doua oară. Georgiana nu a făcut-o și tocmai de aceea merită tot respectul nostru.

Prin medalia ei, a dat o palmă morală tuturor celor care s-au îndoit de capacitățile sale, dar și sistemului învechit, care sprijină orice, numai performanța nu. În final, aș dori să mai fac o precizare, referitoare la meciul de baschet dintre Brașov și Târgoviște. În primul rând, așa cum am mai spus și la Sport Show de la Columna TV, nu „am gesticulat de mama focului” și nici nu „m-am maimuțărit în toate felurile”, încercând să provoc. Pur și simplu am urmărit meciul, fără să arunc o privire spre galerie, pe care am ignorat-o complet. E o diferență mare între aceste expresii și „a aplauda”, ceea ce am făcut, la fazele spectaculoase. Faptul că apreciez „show”-ul creat de niște jucătoare remarcabile și nu susțin cu fanatism o anumită echipă, poate să dăuneze în opinia unora.

De aceea trăim într-o țară liberă și de aceea au murit oameni la Revoluție, nu? În al doilea rând, jurnaliștii de la acest ziar nu au minimalizat niciodată rezultatele și performanțele sportive. Dovadă stau materialele din arhivă. În al treilea rând, nu cred că există noțiunea de a „scrie urât”. Cum nu există nici cea de a „scrie frumos”. Caligrafic se poate, dar în presă nu am mai auzit de așa ceva. Noi de-a lungul timpului am scris doar lucruri reale, fapte, așa cum s-au întâmplat. Dacă unora nu le place așa cum sunt prezentați, e fix problema lor. Vom continua să ne facem meseria de jurnalist așa cum trebuie!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale