Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.08.2014 00:21

După demiterea lui Mihai Volintiru din fruntea liberalilor dâmbovițeni


A A

Replici la distanță PNL-PSD

Replici la distanță PNL-PSD
„Scenariile” fostului președinte al PNL Târgoviște, Gabriel Cristache, sunt demontate de președintele PSD, fost partener în USL al PNL, Adrian Țuțuianu

❚ Proaspăt demisionar din fruntea PNL Târgoviște, rămas fără responsabilități politice în partid, liberalul Gabriel Cristache a găsit și „vinovații” de înlăturarea de la șefia formațiunii politice a lui Mihai Volintiru ❚ Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița, și Iulian Vladu, președintele PDL Dâmbovița, sunt, în opinia lui Gabriel Cristache, cei care l-ar fi „săpat” la conducerea centrală a PNL pe Mihai Volintiru, prin intermediul fostului președinte al PNL Dâmbovița, Gabriel Grozavu ❚ Replica a venit din partea lui Adrian Țuțuianu: „Dl Cristache este într-o criză de identitate politică și se pare că, neavând prea multe credințe liberale, și-a legat mai degrabă cariera politică de un personaj pe care îl cheamă Volintiru”

 

ANA MARIA POPESCU

 


 

Proaspăt demisionar din fruntea PNL Târgoviște, rămas fără responsabilități politice în partid și cu ceva mai mult timp pentru a analiza situația cu care se confruntă Organizația Județeană, liberalul Gabriel Cristache a găsit și „vinovații” de înlăturarea de la șefia formațiunii politice a lui Mihai Volintiru.

Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că liderii PSD și PDL, respectiv Adrian Țuțuianu și Iulian Vladu, au făcut front comun, și-au unit forțele și au făcut presiuni la București pentru schimbarea lui Mihai Volintiru de la șefia PNL Dâmbovița. Motivul în opinia lui Gabriel Cristache: Mihai Volintiru, prin opoziția pe care o făcea în județ, le dădea peste cap planurile politice.

 

„Scenariul” în care crede Gabriel Cristache

Fostul președinte al liberalilor târgovișteni este aproape convins că în curând, în Dâmbovița, dreapta se va uni din nou cu stânga, iar „marea familie” care se va crea îl va susține pe liderul PSD, Adrian Țuțuianu, pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

„Nu este niciun secret că dl președinte Adrian Țuțuianu a încercat de foarte mult timp să scape într-un fel de dl Volintiru, era din punctul nostru de vedere, incomod, pentru că dl Volintiru chiar făcea opoziție în județul Dâmbovița. Dacă mă întrebați pe mine, din acest moment opoziția a murit în județul Dâmbovița, odată cu plecarea dlui Volintiru. Sunt sigur că dl Țuțuianu, prin intermediul dlui vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Grozavu, fost președinte al PNL Dâmbovița, a putut să lucreze la dl Orban și la conducerea din București pentru schimbarea domniei sale, altfel nu înțeleg de ce dl Grozavu ar fi rămas pe funcția pe care este, o funcție obținută prin USL, de vicepreședinte al CJD, și un apropiat al dlui Țuțuianu și un luptător împotriva fostei conduceri de la Dâmbovița. Și PDL-ul, dacă mă întrebați pe mine, cred că a pus umărul prin dl președinte, la această schimbare. Nici pentru dl Vladu nu era comod să negocieze cu dl Volintiru, pentru că acesta nu este un om care să cedeze ușor, are niște principii și niște valori la care ține și nu este ușor de dat la-ntors. Toată lumea răsuflă ușurată acum și s-ar putea să avem niște surprize, să vedem o mare familie fericită printr-o alianță PSDPNL- PDL, pentru a crea un cadru bun și liniște pentru dl Adrian Țuțuianu, care oricum are interesul să candideze încă o dată și să câștige funcția de președinte CJD. Și atunci, îi trebuie liniște și acum cred că o va avea”.

 

Adrian Țuțuianu: „Nu mă interesează, decât ca observator politic, ce se întâmplă în PNL”

Acuzat că a perturbat „liniștea” din PNL Dâmbovița și că a pus umărul la schimbarea din funcție a lui Mihai Volintiru, pentru că nu era un adversar comod, președintele CJD și PSD, Adrian Țuțuianu, nu a ezitat să-i dea o replică liberalului Gabriel Cristache. Liderul PSD îi asigură pe liberali că nu îl interesează ceea ce se întâmplă în Partidul Național Liberal, are suficientă treabă în partidul pe care îl conduce și nu are nevoie să recurgă la comploturi politice pentru a-și „distruge” electoral adversarul.

„Cred că dl Cristache este într-o criză de identitate politică și se pare că, neavând prea multe credințe liberale, și-a legat mai degrabă cariera politică de un personaj pe care îl cheamă Volintiru. Nu am nici o treabă cu ce se întâmplă în PNL, nu există nici o conjurație a PSD sau PDL legată de schimbările din PNL Dâmbovița, există doar o decizie a organelor lor statutare interne care nu mă interesează și nu mă privește. Eu nu am putut să am un dialog instituțional civilizat și corect cu dl Volintiru în postura de parteneri și de lideri a două formațiuni politice care la un moment dat au făcut parte dintr-o alianță electorală. Nu am probleme personale nici cu dl Volintiru, nici cu dl Cristache și nu mă interesează, decât, ca observator politic care își construiește propria strategie, ce se întâmplă în PNL”, ne-a declarat președintele PSD Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale