Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.08.2018 00:19

Vești bune pentru pomicultorii de la Voinești, și nu numai


A A

Reorganizarea stațiunilor de cercetare, în vizorul Ministerului Agriculturii

Reorganizarea stațiunilor de cercetare, în vizorul Ministerului Agriculturii

*„Acestea trec de la Ministerul Cercetării la Ministerul Agriculturii și o să li se asigure și sursa de finanțare. Deci aceste centre de cercetare nu se desființează, cum s-a vehiculat în unele surse media, ci se reorganizează, iar datoriile vor fi preluate de către stat, prin Ministerul Agriculturii”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

*Stațiunea de Cercetări Pomicole Voinești, care a fost înființată în anul 1950, a ajuns, la un moment dat, la datorii de ordinul miliardelor de lei vechi

Violeta Stanciu


 

Lăsate de izbeliște, în ultimii 29 de ani, stațiunile de cercetare pomicolă din România au ajuns într-un mare impas din cauza datoriilor imense pe care le-au acumulat în timp, dar și din cauza faptului că nu se pot susține din punct de vedere financiar, fără niciun fel de ajutor din partea statului. Un exemplu elocvent în acest sens este Stațiunea de Cercetări Pomicole Voinești, care a fost înființată în anul 1950 și care a ajuns, la un moment dat, la datorii de ordinul miliardelor de lei vechi. Amplasată în centrul bazinului pomicol de pe Valea Dâmboviței, activitatea stațiunii a fost structurată pe trei direcții prioritare, respectiv cercetare științifică, producție pomicolă și valorificarea cercetărilor proprii în sectorul pomicol.

„Aceste unități nu mai pot continua, nu mai au resurse financiare”

În sprijinul acestor unități, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pregătit un proiect de hotărâre pentru reorganizarea stațiunilor de cercetare agricolă, despre care, în județul Dâmbovița, a vorbit deputatul Corneliu Ștefan. „În România sunt 13 stațiuni de cercetare agricolă, printre care și cea de la Voinești. Ministerul Agriculturii are un proiect de hotărâre de guvern privind reorganizarea acestora. Interpelarea mea, câtre ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost în sensul de a-i ajuta pentru că aceste unități nu mai pot continua, nu mai au resurse financiare pentru desfășurarea activității. Deci au datorii foarte mari și nu mai pot continua în acest sens. Prin această reorganizare ei trec de la Ministerul Cercetării la Ministerul Agriculturii și o să li se asigure și sursa de finanțare. Deci aceste centre de cercetare nu se desființează, cum s-a vehiculat în unele surse media, ci se reorganizează, iar datoriile vor fi preluate de către stat, prin Ministerul Agriculturii”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Moțăieni, Bezdead, Glodeni, cele mai slabe organizații PSD
Campania USR "Fără penali" creează dihonie în PSD Dâmbovița
Dizolvarea Consiliului Local Titu, în instanță
Ludovic Orban, întâlniri maraton în Dâmbovița
„Activitatea consilierilor județeni PNL este zero!”
"Moțiunea de cenzură, plină de minciuni"
„Majoritatea parlamentară nu poate fi dislocată momentan”
PSD, între ciocanul Iohannis și nicovala Constituției
"Se repetă politica păguboasă a Elenei Udrea"
"PNL nu o să ne bată niciodată în alegeri"


Editorial

Români uitați în propria lor vatră

George Coandă


Am fost, pentru a-mi trata inima într-o stațiune cardioclimaterică, câteva săptămâni în așa-zisa „secuime” sau „maghiarime”, cum cu o tembelă pornire neprofesionistă și o crasă necunoaștere a istoriei se titrează pe burtierele ori pe crawlurile tuturor televiziunilor românești.

De ani buni... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale