Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.04.2023 00:19

Vești bune pentru infrastructura județului Dmbovița


A A

Rennoire feroviar la Ghergani, Titu și Gești

*Vor fi efectuate lucrri finanțate prin Planul Naional de Redresare și Rezilienț (PNRR) pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI

 

Ionuț Svoiu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor a anunțat recent c infrastructura feroviara va fi mult îmbuntțit și în județul Dâmbovița prin lucrri de ,,reînnoire’’ finanțate prin Planul Naional de Redresare și Rezilienț (PNRR) pe intervalul CF CHITILA - GOLEȘTI (prin stațiile mai importante Ghergani, Titu, Gesti) pe o lungime total de 196,7 km CF. Acestea  vor fi executate în cadrul a 2 loturi licitate de Sucursala Regional CF București, cu o valoare total estimat de 663,6 milioane lei și care în prezent se afl în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.

Potrivit secretarului de stat, Ionuț Svoiu lucrrile de ,,reînnoire’’ constau în înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii cii, respectiv: șin, aparate de cale, piese pentru aparate de cale; cupoane de tranziție, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale si poduri); contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri; traverse de beton complet echipate; dale elastice pentru treceri la nivel; material mrunt, piatr spart; realizarea cii fr joante.

,,Merit, în acest context, menționat c deja zilele trecute, CFR SA prin Sucursala Regional CF Craiova a semnat primul contract similar de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanțat din PNRR. Contractul are o valoare de 82,13 milioane lei (fr TVA) și vizeaz reînnoirea a 21 de km de cale ferat între stațiile Clinești - Golești – Pitești de pe linia CF BUCUREȘTI - PITEȘTI, primul din cele trei contracte pentru lucrri de REÎNNOIRE finanțate prin PNRR.

În cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrri de REÎNNOIRE pe intervalul Clinești-Golești între km 95 și km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Svoiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Trgoviștea, din nou pe harta productorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medical n județul Dmbovița
Se strng semnturi pentru declanșarea grevei generale
Deputatul PSD Dmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului Romniei n Republica Chile
AUR Dmbovița, condus de fostul șef al IPJ Dmbovița, Danil Zepiș
Conferinț pentru mediul de afaceri dmbovițean
Primria Raciu anunț noi investiții n perioada urmtoare
Uniforma veche nu se gsește, uniforma nou lipsește
Investițiile de la Terenul de Golf, man cereasc și pentru bugetul local!Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale