Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.08.2018 00:18

Ieri, la Târgoviște, dezbatere despre protecția datelor personale


A A

Regulile GDPR pun pe jar autoritățile

Regulile GDPR pun pe jar autoritățile

*Aleși locali, oameni de afaceri și directori de instituții au participat ieri, la Consiliul Județean, la o dezbatere mult așteptată, susținută de Ancuța Opre, președintele ANSPDCP, despre noile reglementări privind protecția datelor personale

*Instituțiile publice (exceptând instanțele), unitățile de cult, fundațiile de utilitate publică, dar și entitățile care activează în mediul privat și prelucrează date cu caracter personal pe o scară largă trebuie să desemneze un responsabil pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

 

V.ANDREI


 

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a găzduit, ieri, 7 august a.c., o dezbatere cu reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului de afaceri, pe teme de interes referitoare la reglementările legislative privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

La întâlnire au participat: Ancuța Opre, președinte al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), alături de o echipă din cadrul instituției, președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Daniel Comănescu, subprefectul Florina Mureșan, vicepreședintele senatului - Adrian Țuțuianu, administratorul județului - Ionuț Săvoiu, deputatul Claudia Gilia, precum și reprezentanți ai primăriilor, instituțiilor deconcentrate și subordonate din județ dar și ai mediului de afaceri.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, cu sprijinul senatorului Adrian Țuțuianu, ca răspuns la solicitările conducătorilor unor instituții publice, primari, dar și a unor reprezentanți ai mediului de afaceri interesați de implementarea noilor reglementări.

Noul regulament GDPR, „vedeta” dezbaterii

Regulamentul 169/2016, cunoscut și după acronimul GDPR („General Data Protection Regulation”), care a intrat în vigoare începând cu 25 mai 2018, în toate statele membre în Uniunea Europeană, a fost „vedeta” dezbaterii publice de ieri, mai ales că acesta conține obligația privind desemnarea, în cadrul instituțiilor publice, unităților de cult, fundațiilor de utilitate publică, dar și în cadrul entităților care activează în mediul privat și prelucrează date cu caracter personal pe o scară largă, a unui responsabil pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pe lângă aspectele ce îi revin responsabilului, în cadrul întâlnirii au fost prezentate și detalii ce țin de accesul la datele cu caracter personal (obținerea accesului și o copie a acestor date pe care operatorul le prelucrează), dreptul la opoziție, dreptul la ștergerea datelor (”dreptul de a fi uitat”), dreptul la restricționare prin marcarea datelor cu caracter personal.

În cadrul întâlnirii, s-a făcut precizarea că toate instituțiile, cu excepția instanțelor judecătorești, au obligația de a-și desemna un responsabil care să se ocupe de aspecte ce țin de datele cu caracter personal.

Ancuța Opre a mulțumit autorităților pentru organizarea acestui eveniment, subliniind importanța unor asemenea întâlniri pentru buna aplicare a legislației în domeniu. Atât președintele ANSPDCP, cât și echipa care a însoțit-o ieri, au răspuns punctual la toate întrebările ce le-au fost adresate.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

7 milioane de euro, pentru cel mai mare proiect social
"Descoperă Dâmbovița”, la final
"Crizantema de aur" – eternul dor din sufletul românilor
Derby-ul și "Crizantema de aur"
Proiecte adoptate cu dezbateri aprinse
Ca la români
„Descoperă Dâmbovița”, a doua zi a proiectului
"Descoperă Dâmbovița", lansare inedită
Respect pentru România!
Primăria Pucioasa va reduce salariile angajaților cu 10%


Editorial

"Crizantema de aur" – eternul dor din sufletul românilor

GEORGE COANDĂ


În clepsidra toamnei târgoviștene, iată, „Crizantema de aur” va înflori pentru a 51-a oară. Pentru cel ce semnează, tot pentru a 51-a oară, o cronică remember a acestei estraordinare, și prin longevitate, și prin prestigiu, manifestări de suflet a culturii românești, acest fast moment îi stârnește nostalgii inubliabile.

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale