Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.12.2014 00:14

Din 13 decembrie,


A A

Reguli europene la etichetarea produselor

Reguli europene la etichetarea produselor
Nerespectarea noilor prevederi atrage sancțiuni contravenționale de maximum 5000 lei și oprirea produsului de la comercializare

❚ Dâmbovițenii trebuie să știe că au fost instituite noi reguli, iar în afară de un text cu corp de literă mai mare, etichetele va trebui să cuprindă informații despre alergeni, ingrediente sau adjuvanți, condiții speciale de utilizare sau de păstrare

V. VOINESCU


Pentru produsele alimentare au fost instituite noi reguli de etichetare! Acestea au intrat în vigoare pe 13 decembrie a.c. și răspund Regulamentului UE 1169/ 2011, ele urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene.

Potrivit datelor furnizate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dâmbovița, reglementările asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății și intereselor consumatorilor. Pe etichete se vor regăsi informații despre conținutul în nutrienții principali și conținutul în energie, raportați la consumul de referință.

„Pentru corecta informare a consumatorilor, pe etichetă sau pe ambalajul produselor alimentare este obligatorie menționarea informațiilor privind: denumirea produsului alimentar, lista ingredientelor, denumirea oricărui ingredient sau adjuvant care poate provoca alergii sau intoleranță, cantitatea de anumite ingrediente, cantitatea netă, data durabilității minimale sau data limită de consum, condițiile speciale de păstrare sau de utilizare, numele sau denumirea comercială, țara de proveniență, instrucțiuni de utilizare în cazul în care omiterea lor ar îngreuna utilizarea corectă a produsului, concentrația dobândită în cazul băuturilor care conțin mai mult de 1,2% alcool și o declarație nutrițională”, ne-a declarat comisar șef adjunct al CJPC Dâmbovița, Ionela Sandu.

Potrivit normelor, toate aceste informații va trebui să fie lizibile, fiind introdusă o dimensiune minimă a caracterului de literă. Noile reguli privesc și restaurantele, acestea urmând ca pe lista meniu să facă precizări dacă preparatul conține ingrediente alergene.

Nerespectarea acestor noi prevederi atrage sancțiuni contravenționale de maximum 5000 lei și oprirea produsului de la comercializare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale