Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.05.2019 00:17

Organizația ALDE Dâmbovița, vizitată de Norica Nicolai


A A

"Referendumul mută dezbaterea de la agenda reală"


❚ „Niciun referendum nu a avut vreo finalitate, din 2008 - încoace, a fost doar un prilej de dezbateri pentru lideri care încearcă să mute dezbaterea de pe agenda reală pe o agendă mai sensibilă”, a declarat Norica Nicolai, candidatul ALDE la alegerile europarlamentare

 

VIOLETA STANCIU


Norica Nicolai, lider marcant al ALDE, membru al Parlamentului European din 2009, care a intrat în cursa pentru obținerea unui nou mandat de europarlamentar, la alegerile din 26 mai 2019, a vizitat ieri Organizația ALDE Dâmbovița, unde s-a întâlnit cu colegii de partid! Din programul vizitei de la Târgoviște nu a lipsit conferința de presă, în cadrul căreia Norica Nicolai a răspuns dezinvolt tuturor întrebărilor puse de jurnaliști. Pentru că mai sunt doar două zile până la alegerile europarlamentare, dar și până la Referendumul convocat de președintele României, Klaus Iohannis, Norica Nicolai a fost invitată să se pronunțe și pe marginea celui de-al doilea subiect, cel al alegerilor de duminică. Aceasta a declarat că niciun referendum de până acum nu a avut o finalitate concretă, ci a fost mai degrabă un prilej de dezbateri sterile ale unor lideri care încearcă să mute atenția de la problemele reale ale oamenilor. „În buna tradiție românească, cu politicieni destul de miopi și iresponsabili, Referendumul este transformat într-un mijloc de campanie electorală. Niciun referendum nu a avut vreo finalitate, din 2008 - încoace, a fost doar un prilej de dezbateri pentru lideri care încearcă să mute dezbaterea de pe agenda reală pe o agendă mai sensibilă. Întrebările domnului președinte sunt de o incoerență pe care nu mi-aș fi putut-o imagina cel puțin la începutul mandatului lui Klaus Iohannis, după aceea m-am lămurit fie că nu poate, fie că nu vrea, dar asta este altă problemă. Sunt două întrebări care, întro rigoare juridică, e greu să le admiți, pentru că sunt două decizii ale Curții Constituționale care spun că nu putem admite referendum pe chestiuni legislative. Ambele întrebări, dar cea de-a doua are cel puțin două întrebări sau chiar trei, reclamă modificări de Constituție. Prima contravine articolului 75, cealaltă articolului 114 din Constituție. Nu cred că este foarte atractiv. De fapt, d-ul președinte am constatat că vorbește, așa, colateral, e mai mult preocupat, în campania electorală, pentru referendum, chipurile, dar de fapt pentru sprijinul PNL-ului în a obține un scor bun, pentru că îl interesează foarte mult cel de-al doilea mandat. Nu am sentimentul că populația este interesată de referendum, e și foate greu când nu înțelegi a doua întrebare să răspunzi ceva logic și cred că va fi invalidat. ALDE a decis să nu susțină acest referendum. Regretul meu este că Referendumul de regulă este o instituție democratică, de consultare serioasă a populației, ori noi am aruncat- o și pe asta în derizoriu, ca multe alte instituții democratice”, a declarat, la Târgoviște, Norica Nicolai, candidatul ALDE la alegerile europarlamentare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale