Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2015 00:09

Editorial


A A

Reevalua-te-aș

Reevalua-te-aș

TEODOR VASILIU


Jelui-m-aș și n-am cui /Jelui-m-aș codrului... numai că și ăsta-i pe cale de dispariție în mioritica mea țară. Și cum nu mai ai cui te jelui, fiindcă-n România e la modă reevaluarea incompetenților, pornesc și eu campania „Reevalua-te-aș!”. Ei și cum stăteam eu tânăr și neliniștit în vremurile astea de cod portocaliu spre roșu într-ale abuzurilor, numai ce primesc, oficial de această dată, o veste de poveste: pedeliștii au fost reevaluați de pesedi ști și din hoți au devenit brusc competenți.

Iar eu am fost, sunt și mi-e dat să rămân adversarul lor, al reevaluaților. Asta e, îmi duc crucea și nu mă plâng! Dar constat că oricât de sănătos ai fi la cap, reevaluările astea politice și reevaluații lor sunt ceva de noaptea minții. Păi, să-l vezi reevaluat pe Marin Antonescu și, pe deasupra, să mai fie declarat și competent în funcția de vicepreședinte al CJD, în care pe vremea PDL-ului și-a dovedit toată „competența”, nu e ceva de condamnat? Nici măcar de comentat? Trebuie să facem ciocu’ mic când consecințele abuzurilor reevaluaților sunt arhicunoscute și mult înjurate?

Ca să nu mai zic și că au fost suportate din banii publici și nu din buzunarele lor. Nu înțelegeam prea bine de ce prietenul meu Adi Țuțuianu a fost atât de ocupat în ultimul timp, până când am aflat că și-a prins urechile în procesul de reevaluare a unor PDL-iști de tristă amintire. Sper că n-o să-mi dea ocazia să-i amintesc în fiecare zi cât de „competent” s-a dovedit a fi Marin Antonescu pe vremea când îi umplea capul cu „strategii de comunicare” Nașului PDL Florin Popescu, ori când mă amenința și mă hărțuia prin procese pe care, în final, le-am câștigat cu brio.

O fi citit sentințele în care judecătorii i-au arătat cât de „competent” a fost când făcea pe deșteptul prin Consiliul Județean? I-o fi imputat cineva lui Marin Antonescu cheltuielile de judecată pe care a trebuit să mi le plătească CJD-ul? Ori pe cele cauzate de numeroasele concedieri ilegale la care și Marin Antonescu a fost parte? Ca și pe cele cauzate de procesele intentate de Trustul de presă ARTPRESS din cauza refuzului conducerii CJD de a ne răspunde la solicitările adresate în baza Legii 544/2001, a liberului acces la informațiile de interes public? Dar mai presus de toate, știm deja cât de „competent” a fost reevaluatul cu pricina atunci când a semnat adrese cu date false din cauza cărora primăriile Răscăeți și Brănești au primit corecții de 100% pentru investiții din fonduri europene.

Nu-s „decât” peste 2 milioane de euro per bucată primărie, în total vreo 5 milioane de euro, pe care s-a oferit să le plătească Guvernul României, fără ca reevaluații de azi să suporte prețul „competenței” lor de până în 2012. Mai nou începe să mă scoată din calmul olimpian, în care m-am retras de câteva luni, faptul că cei din vechile clanuri pedeliste par și ei să creadă din nou că sunt competenți doar pentru că au fost reevaluați de administrația pesedistă în numele dreptății până la capăt. Și al normalității! În plus, ca și cum n-ar fi destul, am aflat și că ziarul ăsta cică ar vrea doar „sânge pe pereți” și nu poate „privi în viitor”. Pe bune? Da’ cu ce l-o fi deranjat așa de tare ziarul ăsta pe prietenul meu Adi Țuțuianu, care a fost susținut constant de „Jurnal de Dâmbovița” timp de trei ani, așa cum n-a mai fost niciun alt președinte de Consiliu Județean în Dâmbovița?

Asta spre mirarea foarte multor dâmbovițeni, care nu înțelegeau cum de nu vedem ce amploare a luat în județul nostru procesul de reevaluare a „competenților” din fosta administrație a Nașului PDL Florin Popescu. Eu am simțit că ceva nu-i în regulă, da’ nu-mi venea a crede că reevaluarea corupților și a incompetenților este capătul dreptății promis de USL în 2012. Mi-a luat ceva timp, recunosc, m-au ajutat și operațiile care m-au scăpat de cataractă și-acum pot să declar că văd limpede ce se ascunde în spatele reevaluărilor pe care le-a făcut prietenul meu Adrian Țuțuianu.

Părerea mea este că ele reprezintă o gravă eroare politică și administrativă ce va fi decontată în viitorul apropiat. Sper că nu și cu „sânge pe pereți”, expresie atât de dragă clanului PDL Popescu – Antonescu. Ce păcat că și-a însușit-o și cel care l-a reevaluat!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale