Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.02.2015 00:10

La "pachet" cu sporirea activităților de Inspecție Fiscală și Antifraudă,


A A

Reducerea TVA crește optimismul Fiscului dâmbovițean

Reducerea TVA crește optimismul Fiscului dâmbovițean
Ec. Emilian Rusu a prezentat modificările aduse Codului Fiscal

❚ „Vă asigur că parte din agenții economici se vor gândi de două ori înainte să mai atragă bunuri pentru a diminua TVA în interiorul societății”, este convins directorul AJFP Dâmbovița, ec. Emilian Rusu

VIOLETA STANCIU


Noile modificări aduse Codului Fiscal, aflat în prezent în dezbatere publică, agită spiritele în clasa politică românească. În timp ce reprezentanții mediului de afaceri salută măsurile care urmează să fie implementate începând cu anul viitor (sau, într-o viziune optimistă, chiar din a doua parte a acestui an!), politicienii se „războiesc” în declarații „pro” sau „contra”, în funcție de interesele de partid.

Recent, însă, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Dâmbovița, ec. Emilian Rusu, a prezentat în linii mari modificările aduse Codului Fiscal care urmează să ușureze viața românilor într-un viitor nu prea îndepărtat.

 

Din 2017 ar scădea și contribuțiile la asigurările sociale

„TVA va scădea la 20% (de la 24%) începând cu ianuarie 2016 și la 18% începând cu ianuarie 2018. De asemenea, TVA va scădea la 9% din ianuarie 2016 la produsele din carne, pește și legume. Un alt indicator care va scădea de la 16% la 14% este impozitul pe profit și impozitul pe venitul global (salarii, alte activități, etc.). Un alt indicator care va urma același trend descrescător este contribuția la asigurările sociale, unde la angajator va scădea de la 15,8% la 13,5%, iar la angajat – de la 10,5% la 7,5%. Propunerea este începând cu anul 2017”, a precizat ec. Emilian Rusu, directorul Fiscului dâmbovițean.

Acesta s-a pronunțat asupra impactului negativ pe care îl vor avea noile măsuri asupra bugetului de stat, în sensul că pentru o perioadă scurtă de timp, încasările vor fi mai mici.

 

Încasările la Fisc, mai mici timp de 2-3 luni după reducerea TVA

Însă în opinia șefului Fiscului local, Inspecția fiscală și Antifraudă vor avea grijă să suplinească aceste lipsuri.

„Cu siguranță va fi o reducere a încasărilor în primele 2-3 luni. Așa se întâmplă la orice reducere de impozit. Mi se pare normal să fie așa pentru că nu o să crească gradul de conformare de îndată. Cu educație, cu promovare, va crește treptat pentru că una este să colectezi la 24% și să virezi la bugetul de stat și alta este să colectezi la 20% sau 16% și să virezi la bugetul de stat. Vă asigur că parte din agenții economici se vor gândi de două ori înainte să mai atragă bunuri pentru a diminua TVA în interiorul societății. Aici este atributul nostru, să reușim să acoperim din inspecții fiscale, și chiar din activitatea antifraudă, acest deficit la bugetul de stat”, a menționat directorul AJFP Dâmbovița, ec. Emilian Rusu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale