Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.04.2018 01:18

oluții disperate într-un hățiș legislativ profitabil pentru cei care au pus mâna pe metalurgia românească:


A A

Recuperarea COST, pe masa Ministerului Economiei

Recuperarea COST, pe masa Ministerului Economiei

VIRGIL VOINESCU


Problemele Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște (COST) sunt departe de a fi încheiate. Potrivit liderului Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, deși s-au purtat discuții la nivel guvernamental în nenumărate rânduri, soluționarea acestora este încă așteptată. Acesta spune însă că orice întârziere în luarea unei decizii poate avea urmări pentru această unitate industrială de interes național și explică nevoia de implicare a politicienilor în rezolvarea problemei COST, aceasta pentru că, din discuțiile purtate, a rezultat că „politicienii și-au dat seama de ingineriile făcute de investitorii străini folosind legislația din România”.

„Statul ar trebui să aibă drept de preemțiune în fața celorlalți creditori”

„Grupul Mechel a avut vreo cinci combinate și datorii către statul român. La Ministerul Economiei s-a discutat posibilitatea ca în afară de modificarea legilor, în procedură de urgență sau printr-o lege, statul român să dea o derogare de la cadrul general al procedurii insolvenței prin care statul să poată prelua activele privatizate în contul creanțelor statului. Aceasta pentru a nu se pune în pericol siguranța națională. Acum ei se supun Legii 85 a insolvenței. Pe subiect s-a pus în discuție faptul că statul ar trebui să aibă drept de preemțiune în fața celorlalți creditori. Până la urmă statul suntem noi. Și dacă avem o societate privatizată din fondul proprietății de stat, statul, în fața tuturor, trebuie să-și recupereze creanțele. Atunci singura soluție, cea mai simplă de moment, este ca statul să poată prelua activele privatizate dacă se găsește într-o situație asemănătoare cu Combinatul de Oțeluri de la Târgoviște, pentru că nu este acesta singurul în țară. Chestiunea aceasta a fost discutată în repetate rânduri și a apărut cea mai verosimilă”, a explicat liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu. „Statul o poate prelua și la momentul când se declară falimentul. Statul declară dreptul de preemțiune în fața celorlalți creditori și poate cumpăra, aceasta pentru a nu fi făcut bucățele și prin aceasta să stingă creanțele celorlalți creditori. Aceasta a fost principala cerere și în jurul ei s-a discutat, fără însă a se neglija dreptul la proprietate. Din perspectiva noastră se respectă dreptul de proprietate. Dar atunci când acțiunile unui proprietar, cum este cazul Combinatului de Oțeluri de la Târgoviște, pun în pericol siguranța națională și economia românească, statul poate interveni”, a mai spus Dragodănescu, care a precizat că, în prezent, COST este acum în proprietatea SILNEF - creditor majoritar.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Debut "exploziv" la rețeaua de gaze
Laboratorul de restaurare, în plină activitate
"Ein mann, ein wort"? Nein!
Mătăsaru, pe valul investițiilor
Niculești, prioritate pentru apă, canalizare și gaze
Șantier pe drumurile Bucegilor
Reabilitări ample în Târgoviște
În bătaia vântului
"Trumpismul" geopolitic
Accident frontal la Comișani


Editorial

"Ein mann, ein wort"? Nein!

GEORGE COANDĂ


Cred că niciodată țara nu a fost sub ape ca la începutul acestei luni. A fost un dezastru national și o tristețe care i-a cuprins pe români într-un zăbranic de durere. Și ploile parcă nu mai conteneau. Acest dezastru m-a determinat să revin, chiar și mai târziu, asupra modului în doi peri în care guvernanții și Cotroceniul au tratat această drama națională.

[citește tot...]

Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale