Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.09.2016 00:18

Mutări interesante pe scena politică dâmbovițeană,


A A

Rectorul UVT, Călin Oros, candidat ALDE la Camera Deputaților

Rectorul UVT, Călin Oros, candidat ALDE la Camera Deputaților

❚ După 6 ani de absență de pe scena politică, rectorul Călin Oros se întoarce, deschizând lista ALDE pentru alegerile parlamentare din acest an ❚ Candidatura a fost anunțată la Târgoviște chiar de liderul ALDE Daniel Constantin și de fostul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu ❚ Președintele ALDE Dâmbovița, Dumitru Georgică, a decis că nu își mai dorește un nou mandat de parlamentar

ANA MARIA POPESCU


Călin Oros, rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, candidat pe lista ALDE la alegerile parlamentare din iarnă! Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a venit special ieri, la Târgoviște, împreună cu fostul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu, pentru a anunța candidatura rectorului Universității „Valahia” pe prima poziție de pe lista partidului ALDE la Camera Deputaților. Potrivit liderului Alianței Liberalilor și Democraților, Daniel Constantin, rectorul UVT deschide lista de candidaturi, iar până în momentul de față este singura persoană care figurează pe această listă. Copreședintele Daniel Constantin dă însă asigurări că pe lista ALDE se vor afla numai oameni valoroși, pentru că Parlamentul și clasa politică din România au nevoie de o creștere calitativă a celor care sunt angrenați în politică.

„Împreună cu domnul Dumitru Georgică, împreună cu domnul ministru Sorin Câmpeanu, am reușit astăzi să-l convingem să-l aducem în fața dumneavoastră pe domnul rector Călin Oros ca cel mai nou membru ALDE, dânsul a semnat adeziunea în această dimineață (n.n. ieri dimineață) și, pentru că ne apropiem de termenul limită pentru depunerea candidaturilor, vreau să vă anunț că domnul rector va deschide lista pentru Camera Deputaților din partea partidului nostru. Noi, ALDE, am lansat deja în dezbatere publică programul de guvernare pe zona de educație, nu putem însă să vorbim de educație fără să implicăm pe cei care efectuează actul de educație, actul didactic și sigur că din acest motiv am spus că suntem onorați să avem chiar cea mai înaltă funcție din județul Dâmbovița reprezentată pe listele noastre. Sunt convins că, prin calitatea educațională pe care a prestat-o la nivelul județului, vom putea îmbunătăți și activitatea parlamentară. Îi urez domnului Oros succes într-o activitate care va fi foarte grea și îl asigur de tot sprijinul meu”, a declarat copreședintele ALDE, Daniel Constantin.

Încredere în proiectul ALDE

Călin Oros a mărturisit că s-a întors după șase ani în politica activă de la nivelul județului din prietenie pentru liderii Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu, dar și pentru că are mare încredere în proiectul ALDE. Acesta susține că a acceptat candidatura pe lista Alianței Liberalilor și Democraților și pentru că își dorește să poată face mai multe pentru Universitatea „Valahia” din Târgoviște, dar și pentru creșterea nivelului de trai al dâmbovițenilor. Rectorul UVT a mărturisit că decizia finală de a candida a luat-o abia după ce a văzut componența listelor celorlalte formațiuni politice de la nivelul județului și speră că va avea alături în campanie, și nu numai, și fost colegi de la PNL și PDL.

„Mă bucur să revin după 6 ani în ceea ce eu numesc politica activă, adică politica desfă- șurată în interiorul unui partid politic. În ultimii 6 ani, prin natura funcției pe care o dețin, m-am ocupat de Universitate și, ca toți ceilalți rectori, să știți că facem și noi o politică acolo, dar politica pe care o facem noi o numim inactivă, fiindcă este o politică făcută în colaborare cu mai multe partide și în ultimă instanță servim un partid care se numește Universitatea. De ce candidez? Am avut onoarea să-l cunosc pe domnul Daniel Constantin acum 3 ani, la momentul acela domnia sa era viceprim-ministru și a fost și este un mare susținător al Universității noastre. Relația de colaborare s-a transformat într-o relație de prietenie grație domnului profesor Câmpeanu. Tot sprijinul pe care l-am avut în Universitate în ultimii 4 ani s-a datorat insistențelor pe care le-a făcut domnul Daniel Constantin.Toți spun că vor să candideze pentru drumuri, pentru aducerea copiilor înapoi din străinătate în România, pentru crearea de locuri de muncă, toți spun la fel și eu spun la fel, dar cred că trebuie văzut un pic mai general. Evident, în primul rând fac acest lucru pentru Universitate, este un câștig pe care îl are Universitatea, continui să cred că orașul și județul trebuie regândite în jurul Universității. În al doilea rând, pentru că este absolut necesar să creștem în județul Dâmbovița nivelul de trai al populației. Avem nevoie în județul Dâmbovița de bunăstare. Îi asigur pe colegii mei că îmi voi da toată silința și îmi voi pune toată inteligența în joc pentru a reuși ceea ce ne-am propus”, a declarat rectorul Universității „Valahia”, Călin Oros, candidat ALDE la Camera Deputaților.

Georgică Dumitru nu mai candidează: „Mă întorc în lumea afacerilor”

Tot ieri, copreședintele ALDE, Daniel Constantin a anunțat că deputatul Dumitru Georgică a luat decizia de a nu mai candida la alegerile din iarnă, însă va rămâne în continuare alături de partid.

„Dumitru Georgică a luat o decizie pe care ne-a comunicat-o, aceea de a nu mai candida pentru un nou mandat de deputat. Regret foarte tare acest lucru pentru că a fost un prieten foarte apropiat în partid, un coleg extraordinar în Camera Deputaților și, spun eu, un conducător foarte bun pentru partidul nostru la județul Dâmbovița”, a adăugat liderul ALDE.

Deputatul Dumitru Georgică a mărturisit că, după ce s-a consultat cu membrii familiei, a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat și să se întoarcă la afaceri, însă rămâne atât cât va fi nevoie președinte al ALDE Dâmbovița.

„A fost decizie personală pe care am luat-o împreună cu familia mea. Mă reîntorc acolo de unde am plecat, în lumea afacerilor, dar voi fi alături de ALDE și președinte al Organizației Dâmbovița atâta timp cât se consideră, pentru a ne îndeplini obiectivele pe care ni le-am propus”, a subliniat deputatul Dumitru Georgică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale