Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.06.2019 00:18

În Dâmbovița, la recentele alegeri europarlamentare,


A A

Record suspect de voturi pentru UDMR

Record suspect de voturi pentru UDMR

*Maghiarii, sau simpatizanții lor și ai UDMR, chipurile, au luat cu asalt secțiile de vot la europarlamentare în județul Dâmbovița, urmărind un ciudat trend național

*În Dâmbovița (unde s-au declarat la recensământ 156 de maghiari), la alegerile europarlamentare au votat cu UDMR 1462 de alegători!

*Unii dintre politicienii de Dâmbovița care și-au exprimat un punct de vedere pe acest subiect fac acuzații grave și ridică semne de întrebare privind numărul identic de voturi (12) care apare în câteva localități dâmbovițene

 

Violeta Stanciu


Un număr record de voturi a fost obținut de UDMR în... județul Dâmbovița la recentele alegeri europarlamentare, contribuind la trecerea „la mustață” a pragului electoral de către formațiunea politică maghiară. Situația este cam aceeași în aproape toată țara, ridicând numeroase semne de întrebare, în condițiile în care numărul de voturi obținute de UDMR se ridică mult peste numărul etnicilor maghiari din județ, ori peste numărul de voturi obținute de această formațiune politică la alte alegeri recente. Spre exemplu, la ultimul recensământ al populației, la nivelul județului Dâmbovița s-au înregistrat doar 156 de cetățeni români de naționalitate maghiară, iar dintre aceștia 132 au votat la alegerile din anul 2014. O adevărată explozie a numărului de votanți UDMR a avut loc însă la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, când pe raza județului Dâmbovița au votat 1462 de maghiari. Formațiunea politică este inexistentă pe plan local, în județul Dâmbovița: pe site-ul UDMR nu este menționată nicio organizație teritorială în județul nostru, iar la alegerile parlamentare din anul 2016, de exemplu, toți candidații UDMR înscriși în circumscripția nr. 16 Dâmbovița proveneau din... județul Arad, potrivit datelor Biroului Electoral Central. „Chestiunea” le-a sărit în ochi și unora dintre politicienii de Dâmbovița, care au ales să comenteze din proprie inițiativă subiectul, în timp ce pe alții i-am abordat noi pentru un punct de vedere.

 

Adrian Țuțuianu, senator PRO România: „Avem mai multe localități cu 12 voturi pentru UDMR”

  „O chestiune care mi-a sărit în ochi.... Am fost președinte de organizație județeană foarte mult timp, dar nu am avut niciodată vreun tip de înțelegere cu UDMR-ul. Acum s-a discutat foarte mult de existența unei înțelegeri, pentru un număr de 12 voturi în fiecare localitate. Am făcut și eu o analiză în județ, în fiecare localitate, și vreau să vă spun că se confirmă acest număr, de 12, pentru că sunt mai multe localități în care avem această cifră. De exemplu, la Voinești – 12, Produlești - 12, Lucieni - 11, Tătărani - 10, Pietroșița - 11, Braniștea – 12, Raciu – 12, Mănești -  12, Vulcana Băi - 12. Sigur avem și localități, ca de exemplu, Șelaru unde nu există niciun maghiar, dar sunt 38 de voturi. Este și rezultatul numărului 12, dar și al greșelilor și confuziilor pe care le fac unii dintre alegători... În total, UDMR-ul a luat în județul Dâmbovița 1462 de voturi (0,68%), ceea ce înseamnă mai mult decât a luat, de exemplu, UNPR, care a obținut 1313 voturi adică 0,61% sau alți competitori, candidați independenți, partide cum este PRU care împreună au luat 5,28%, respectiv 11316 voturi”, a semnalat senatorul PRO România Dâmbovița,  Adrian Țuțuianu, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița: „Ținând cont de sistemul românesc în care se dădea un vot și pentru 50 de lei... au votat acest partid”

 

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran a fost mult mai tranșant pe acest subiect și i-a acuzat pe cei prezenți în secțiile de votare că au votat contra-cost... în favoarea ungurilor. Semnalul este unul periculos de grav și ar trebui să intre urgent în atenția autorităților, deoarece președintele PNL Dâmbovița vorbește, practic, de un caz de mită electorală!

„Probabil au fost turiști sau îl iubesc pe Victor Orban... Fiecare secție a avut reprezentant UDMR. Printre altele... ei au introdus oameni, chipurile, de la UDMR și le-au cerut să voteze cu UDMR. Probabil, ținând cont de sistemul românesc în care se dădea un vot și pentru 50 de lei, pentru 2000 de lei, au votat acest partid.... Cred că așa s-a întâmplat în toate localitățile și județele... Nu există altă explicație,  decât asta. I-au chemat pe oameni și le-au zis „vă punem în secții, dar votați cu noi”... și românul s-a ținut de cuvânt, a votat cu UDMR. Altă explicație nu poate să existe”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

 

Titus Corlățean, senator PSD Dâmbovița: „Aici nu oamenii politici sau jurnaliștii ar trebui să-și dea cu părerea, ci instituțiile statului...”

 

„Este foarte greu de explicat această situație și nu doar în județul Dâmbovița, ci în multe alte județe ale României. Aici nu oamenii politici sau jurnaliștii ar trebui să-și dea cu părerea, ci instituțiile statului ar fi trebuit de mai multă vreme să reacționeze și să investigheze inclusiv dacă afirmații care s-au făcut în spațiul public, oameni care au fost în ziua votului și au văzut grupuri de alegători care au navigat între diferite localități și au dat impresia unui turism electoral și a unui vot multiplu. Cum este posibil acest lucru, fără ca soft-ul faimos gestionat de STS să  recunoască un eventual vot multiplu? Iată tipurile de întrebări la care ar trebui să răspundă instituțiile statului. Deocamdată văd că există o totală indiferență, ba chiar mai mult. Fără alte comentarii”.

 

UDMR neagă orice fel de înțelegeri cu alte partide

 

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat recent, pentru site-ul hotnews.ro, că „și românii votează UDMR” și că „există posibilitatea ca o parte din aceste voturi să fie greșite, accidentale, sau reflectă un protest general față de partidele mari românești”. Întrebat dacă a existat o înțelegere prealabilă cu PSD pentru ca cetățeni români să voteze lista UDMR, președintele executiv al Uniunii a răspuns că nu există și nu a existat nicio înțelegere cu PSD sau cu alte partide în acest sens, potrivit sursei citate.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale