Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.08.2016 00:10

Liga a II-a. Academica Clinceni - Chindia Târgoviște 0-2 (0-2)


A A

Realul de la Liga a II-a

Realul de la Liga a II-a
Chindia a predat la Clinceni o demonstrație de fotbal modern, în fața unei echipe cu potențial, însă inteligent blocată

❚ Băieții lui Croitoru s-au mișcat bine spre foarte bine. Au avut dorință, agresivitate, energie și inteligență, în cel mai bun joc al lor din acest sezon. Își merită salariile și primele ❚ Chindia a arătat la Clinceni de ce este echipa momentului în Liga a II-a. Iar Cristiano Cherchez a demonstrat, la rându-i, de ce este golgeterul liderului și în atenția unei grupări din Ligue 1 ❚ Au fost momente de tiki-taka ale liderului, apreciate inclusiv de gălăgio șii spectatori locali. „Faceți o pasă și cu ai noștri, să nu se plictisească fără minge. Drum bun spre Liga I” ❚ E o plăcere să parcurgi clasamentul ligii secunde, cu Chindia în frunte, cu patru victorii din patru posibile, dintre care trei în deplasare. Va fi interes mare pentru meciul de sâmbătă, cu CSM Rm. Vâlcea, programat la o ora inedită, 16.30

COSTIN MIHAI


 

Chindia a arătat la Clinceni de ce este echipa momentului în Liga a II-a. Iar Cristi Cherchez a demonstrat, la rându-i, de ce este golgeterul liderului și în atenția unei grupări din Ligue 1. Cristiano (20) al Chindiei a marcat din prima încercare, punând în execuție și în mișcări ceva din clasa lui Cristiano de la Real. Nu s-a mulțumit cu atât, și-a așezat mingea pe piciorul stâng, după un assist al lui Neguț, și a trimis plasat, însă Matache a respins cu un efort disperat (28). Mai rău l-a enervat portarul gazdelor pe Cherchez, care nu l-a mai iertat în minutul 42, când l-a umilit printr-o scăriță de „artist”, pe serva lui Honciu.

Chindia a avut 4-0 la Timișoara și a tremurat pe final, așa că la 2-0 a răsunat din tribună zicala cu cel mai periculos scor. Clinceni nu a contat decât în debut, când C. Gheorghe (2) s-a trezit cam singurel prin careu, însă nu a găsit colțul lung. Au urmat momente de tiki-taka ale liderului, apreciate inclusiv de gălăgioșii spectatori locali. „Faceți o pasă și cu ai noștri, să nu se plictisească fără minge”.

Neguț e și un bun pasator

Actorul principal în ultimele două episoade ale noului serial Chindia, „Tabarcea” a învățat la Târgoviște lecția jocului colectiv, pe care ar trebui să i-o predea și lui Rosciugă. Chiar dacă a marcat în primele trei meciuri, Neguț nu a fost disperat să înscrie și la Clinceni, unde s-a mulțumit să-și facă treaba și în alte feluri, de exemplu cu centrări de calitate. După ce a râs de Fota, pitindu-i mingea, a trimis în forță spre inima careului, însă Honciu (47) a lovit greșit dintr-o poziție simplă. Se făcea 3-0, iar episodul 4 din seria nouă se încheia fără suspans. Măcar de ar fi punctat Pătru (65), cu un șut la colțul scurt, respins de sub transversală de Matache. După care acțiunea s-a mutat în careul Chindiei, cu atacuri pline de venin ale ilfovenilor.

Meilă are ceva din Lung jr.

„Dacă aveați și portar, erați de la Liga I. Altul mai bun decât Meilă, gafeurul de la Berceni, nu găseați?”, m-au tachinat jurnaliștii din Ilfov. „Meilă a fost constant la Chindia, nu s-a dovedit sub nivelul echipei”, le-am răspuns sincer, însă mi-au zâmbit ironic. La fel le-am zâmbit și eu la faza în care portarul nostru a avut un reflex gen Lung jr. la returul cu West Ham, respingând miraculos la capul lui Crișan (70). A fost intervalul în care Chindia nu a mai ținut de minge, iar Academica a forțat puternic, încercând să revină în joc. Atât că domnul cu nume de familie Cherchez nu joacă la ei, iar tovarășii lor Coman (74) sau Crișan (83) nu au golul în sânge. Pe care l-a ratat încă o dată Georgică Honciu, mândria Ungurenilor. A insistat excelent, a speculat o eroare adversă, a driblat și portarul, doar că s-a grăbit să înscrie repede și nu a mai găsit poarta (86). Ar fi fost scor de neprezentare, dar e super și 2-0. Doar Ștefan (90+2) a mai încercat să-l schimbe, însă era păcat să nu iasă o nouă victorie fără gol, a treia la rând.

4 din 4 și +9 la „adevăr”

Menajați cu Berceni, Cherchez și Ispas au fost cei mai buni oameni ai Chindiei la Clinceni. Dacă primul a fost liderul din atac, Denis a făcut legea în apărare. Însă toți băieții lui Croitoru s-au mișcat bine spre foarte bine. Au avut dorință, agresivitate, energie și inteligență, în cel mai bun joc al lor din acest sezon. Își merită salariile și primele, cum și-au meritat aplauzele de la final, venite dinspre galeria târgovișteană, dar și din sectorul gazdelor. „Drum bun spre Liga I. Iar tu, Bolohane, du-te după Rapid la Liga a V-a”, au găsit imediat vinovatul înfrângerii fanii din Clinceni. E o plăcere să parcurgi clasamentul ligii secunde, cu Chindia în frunte, cu patru victorii din patru posibile, dintre care trei în deplasare. Va fi interes mare pentru meciul de sâmbătă, cu CSM Rm. Vâlcea, programat la o oră inedită, 16.30.

Caseta statistică

Stadion Clinceni. Spectatori: 250. A marcat: Cherchez (20, 42). Șuturi la poartă: 9-6. Șuturi pe poartă: 5-4. Cornere: 4-2. Au arbitrat: Adrian Illyeș (Ploiești) 6 – Ciprian Iovu (Botoșani) 7, Florin Cosma (Piatra-Neamț). Rezervă: Bogdan Neculcea (București). Observatori FRF: Lucian Măiereanu (Brașov), Adrian Petre (Buzău). Cartonașe galbene: M. Marin (22), Coman (61) / L. Mihai (6), Ispas (17), Meilă (32), Vătavu (61), Honciu (90+1).

Clinceni: Matache – Vențer, M. Marin, Crișan, Fota – C. Gheorghe (64 Gojnea), Udrea, Chebac (46 Pădurețu), Fl. Ștefan – Antohi, Coman (74 Butean). Antrenor: Mugur Bolohan.

Chindia: Meilă – Pătru, Vătavu, Ispas, Martac – Parghel, Honciu, L. Mihai, Stoica (87 Rosciugă) – Neguț (80 Nisipeanu), Cherchez (82 Pencea). Antrenor: Nicu Croitoru.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de anonim la 30.08.2016 20:24

Grijă mare cu Vâlcea sî să nu fim dezamăgiți apoi după atâtea laude ! Au trecut numai 4 etape, nu înțeleg de ce ne grăbim să facem aprecieri laudative când de fapt drumul este lung, avem ăn spatele nostru la numai 2 puncte două echipe din orașe cu tradiție în fotbal și în cazul unui meci egal sâmbătă, putem trece pe locul 2 sau 3 în funcție de rezultatele celor două echipe.Oricum este prematur să facem o analiză de acum. HAI CHINDIA ! BAFTA SAMBATA !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale