Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.11.2014 00:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Realitatea din mentalitatea balcanică

Realitatea din mentalitatea balcanică

MĂDĂLIN RĂDUCU


Sârbul Dragan Nesic poate fi considerat al doilea proiect cu antrenor străin din istoria recentă a CSM-ului. Fantoma grecului Dikeoulakos parcă încă mai bântuie prin Sala Sporturilor echipa de baschet. De-abia acum, acolo se vede cât de importantă este acea sută de mii de euro neplătită. Pentru formația de volei, în vară s-a schimbat radical strategia.

Nesic a ajuns la CSM prin schema clasică, agenția de sport. Dragan este un tip extrem de deschis, sociabil. În interviul acordat cotidianului nostru, a răspuns fiecărei întrebări, chiar dacă a avut un fel puțin ciudat de a explica problema, în sensul că nu a abordat-o frontal, ci a detaliat-o la maximum. Mentalitatea sârbului este interesantă, pentru că, la prima vedere, aceasta se pliază pe realitatea românească. De altfel, el s-a lovit din plin de acest „hop” în momentul în care a vrut să facă transferuri, refuzat pe rând de mai multe jucătoare. Chiar dacă a ratat Cupa Balcanică, momentul rămâne important în istoria recentă, povestită excelent de Nesic.

Municipalul avea la data respectivă un culoar extraordinar, simțit și de șefi, deplasați cu mare alai la Ankara. Dar, calculele de acasă nu s-au potrivit cu cele din târgul turcesc, fiindcă Illbank a câștigat, apelând la toate artificiile posibile, ca un club profesionist, atâta timp cât ele s-au aflat în limita regulamentului. Poate așa se explică și căderea de formă din debutul sezonului. La final, urmează piesa de rezistență. Priviți încă o dată titlul interviului. Vorbele sunt bine învelite, acoperite cu măiestrie, mai degrabă o referire fină la atitudinea jucătoarelor din unele meciuri. Nu trebuie să uităm această atitudine a jucătoarelor, pentru că ne-am confruntat cu ea și în sezonul trecut, când am jucat cu CSM București.

Nu uitați acuzele de blat sau non combat de atunci. Poate că Nesic știe ceva, dar încă nu e hotărât să pună cu adevărat punctul pe „i”. Dincolo de asta, rămâne viitorul. Încă am în minte momentele din iarna lui 2013, când Dikeoulakos a fost dat afară de la CSM. Reluați declarațiile grecului din perioada în care a antrenat la Târgoviște: „omogenitatea jucătoarelor, proiect serios, pe termen lung”. Aceste principii presupun timp, mult timp, care în astfel de sporturi, practicate în România, nu există. Ideile se regăsesc oarecum și în discursul lui Dragan Nesic. Din păcate pentru el, timpul este același ca și acum doi ani. Răbdarea, la fel.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale