Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.07.2018 00:25

Uzina de la Moreni a obținut o derogare pentru investiții în...


A A

Reabilitarea halelor Automecanica

Reabilitarea halelor Automecanica

❚ „Investițiile se acordă numai pe dotări pentru industria de apărare. Noi am cerut o derogare pentru că vrem niște investiții pe reabilitarea halelor, pentru că degeaba îmi iau eu o mașină superperformantă dacă în hală plouă... și nu am făcut nimic, distrug și mașina. Am reușit să convingem că trebuie să fim sprijiniți și pe reabilitarea halelor. După aceea urmează dotările”

Interviu cu Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni și secretarul pe probleme de apărare al Federației Solidaritatea Metal din cadrul Cartel ALFA

Rep.: Recent, o delegație a Ministerului Economiei a efectuat o vizită de lucru în județ, vizată fiind și Uzina Automecanica Moreni. Ce ne puteți spune de acest lucru?

- A fost secretarul de stat pe problemele industriei de apărare, Ion Radu. A fost o vizită de informare la fața locului. Este unul dintre secretarii de stat care nu există să nu accepte orice întâlnire pe care sindicatele au cerut-o pe teme importante ale industriei de apărare. A venit, a luat la cunoștință de ce se mai întâmplă, pentru că în mod normal trebuia să vină ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă. Acesta nu a venit, dar pot să vă spun că mă întâlnesc joi, 19 iulie, cu ministrul Andrușcă, la Ministerul Economiei.

Rep.: S-au primit banii pe nucleu? Știu că erau ceva probleme din acest punct de vedere?

- În momentul de față, Automecanica Moreni încă mai are mașini la reparat, 7 mașini din lotul care trebuie să vină la reparat. Banii pe nucleu au sosit cu o derogare, pentru că nu s-au dat pe perioada ianuarie – aprilie 2018, însă s-a convenit ca ei să fie acordați în tranșe în lunile următoare, deci nu s-au dat retroactiv. Este un aspect care împiedică puțin anumite lucruri pentru că e vorba de o datorie la stat, dar deocamdată este bine că totuși au venit. S-a rezolvat problema banilor pe investiții, sunt cei mai mulți bani care s-au dat pentru Automecanica Moreni pe investiții. Urmează acum pașii normali care trebuie urmați în cazul investițiilor, licitații.... și tot ce presupune acest lucru. Important este că s-a demarat destul de bine, față de anii trecuți, când banii se acordau ceva mai târziu... La întîlnirea de joi, cu ministrul Economiei, vreau să rezolvăm și alte probleme, să-i spunem ce ar mai fi nevoie. Mai avem ceva probleme și la Mija cu profitul reinvestit, pe care vrem să le rezolvăm.

Rep.: În ce constă investițiile la Automecanica?

- Să știți că investițiile se acordă numai pe dotări pentru industria de apărare. Noi am cerut o derogare pentru că vrem niște investiții pe reabilitarea halelor, pentru că degeaba îmi iau eu o mașină superperformantă dacă în hală plouă... și nu am făcut nimic, distrug și mașina. Am reușit să convingem că trebuie să fim sprijiniți și pe reabilitarea halelor. După aceea urmează dotările. „Dacă lucrurile nu merg normal, ieșim iar în Piața Victoriei”

Rep.: Deci sunteți optimist că lucrurile merg pe un făgaș normal?

- Păi dacă nu merg, suntem iarăși în Piața Victoriei, că noi, doar ați văzut, nu ne jucăm...

Rep.: Cu salariile oamenilor sunteți la zi?

- Suntem la zi, nu am avut probleme și am avut și ceva creșteri ca oamenii să nu fie afectați de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Deci am avut niște majorări de salarii, pentru ca oamenii să nu piardă nimic.

Rep.: Oamenii sunt mulțumiți din acest punct de vedere, al salarizării?

- Mulțumiți nu sunt când văd ce se întâmplă în sistemul bugetar. Nu am stat cu mâinile în sân și am făcut niște lucruri, ca să se simtă și în buzunarul oamenilor. Când vezi diferențele care sunt în sistemul bugetar, față de industria reală, te apucă plânsul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale