Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.09.2022 00:15

VOX POPULI


A A

Războiul din Ucraina și amenințările lui Putin, în ochii dâmbovițenilor

Războiul din Ucraina și amenințările lui Putin, în ochii dâmbovițenilor

Zilele trecute, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat mobilizare parțială și a amenințat Occidentul cu arme nucleare. Putin a declarat că va anexa regiunea Donbas, însă numeroși ruși refuză înrolarea și fug către granițele țării. Sunt proteste puternice în zeci de orașe din Rusia, în special în Moscova, unde se ia în calcul din ce în ce mai mult posibilitatea izbucnirii unei revoluții. Reporterii cotidianului nostru au vorbit cu mai mulți dâmbovițeni despre această situație și i-au întrebat dacă se tem ca acest conflict să nu se extindă peste granițele Ucrainei și cât de mult va avea de suferit Europa, în special România, în condițiile în care războiul este pe departe de a fi încheiat?

 

*Tipul este periculos. Are arsenalul necesar cât să provoace o catastrofă în lume. Eu cred că până la urmă va câștiga războiul din Ucraina și, în mai puțin de 10 ani, urmează celelalte state europene să fie atacate, fie că va fi sau nu tot Putin la conducere.

*Este un circ ordinar războiul ăsta și nu înțeleg cum toată Europa are de suferit din cauza unui singur război. Poate chiar toată planeta va avea de suferit, de fapt. Nimeni nu vine cu explicații, suntem ținuți ca proștii în fața televizoarelor și nu ne spune nimeni nimic ce strategie au să rezolve această criză cauzată de un război declanșat de un nebun.

*Nu știu ce să mai zic și ce să mai cred. Cert este că noi suntem în fața unor luni grele care ne vor aștepta cu acest război. Eu cred că Rusia nu are forța să se bată cu NATO, dar da, au acele rachete nucleare care pot fi îndreptate către occident oricând. Totul este să fie el dat jos și lucrurile cred că se vor rezolva.

*Nu vi se pare totuși că Zelenski nu vrea deloc să cedeze? Mă întreb doar de unde are atâta curaj? Și vă spun eu de unde are… este coordonat de americani. Cineva chiar vrea un conflict în lume. Ucrainenii sunt ruși, cum și moldovenii sunt români. Au fost făcute reportaje înainte să înceapă războiul în Ucraina, când ucrainenii erau întrebați dacă vor să fie sub stăpânire rusească. Cei mai mulți au răspuns că da, peste 90%. Deci Zelenski nu reprezintă dorințele poporului său, ci pe ale americanilor, care au încercat să distrugă lumea cu un virus. Nu le-a ieșit, acum încercă un război. Vă spun, se dorește acest conflict!

*Se pare că deja suntem afectați. Creșterea aceasta a inflației este și din cauza rușilor, care au mărit prețul resurselor de energie și gaz. Acum nu ni le mai vor da deloc, deci trebuie să găsim alte resurse, care evident ne vor costa mai mult. Nu știu cum și când se va încheia, dar trebuie cât mai repede, altfel ne va paște o criză soră cu foametea.

*Este evident că războiul afectează și țările bogate din punct de vedere economic, nu doar România, care nu este o țară săracă, dar nu se poate compara cu ceea ce reprezintă Germania, Franța sau Elveția. Dacă lucrurile nu se vor rezolva măcar în primăvara anului următor…nu prevăd un viitor bun pentru Europa.

*Mă rog la Dumnezeu să înceapă revoluția în Rusia și Putin să fie dat jos. Este singura soluție asta, altfel, războiul va mai ține mult și bine până când economia va fi făcută praf. La mine nu mă gândesc, dar am copiii la care trebuie să mă gândesc.

 

Prin urmare, conflictul din Ucraina este privit cu îngrijorare de către dâmbovițeni, cei mai mulți dintre ei afirmând că dacă lucrurile nu se vor rezolva curând, România și restul Europei riscă să fie lovite de o criză puternică din punct de vedere economic.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor
Dâmbovițenii vor controale amănunțite pentru toate stațiile de carburant din țară
Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni
Târgoviștenii, tot mai nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare
„Vom vedea instituții care își vor pune lacătul pe poartă”
O criză alimentară ar putea afecta România?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale