Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.09.2018 00:17


A A

Război total la vârful statului

Război total la vârful statului

George Coandă


Este incredibil unde s-a ajuns: război total la vârful statului! Combatanți ireconciliabili: Klaus Werner Iohannis și Liviu Dragnea. Și de-o parte, și de cealaltă, acuzele au vuietul unor rachete nucleare. De pildă, Liviu Dragnea, și nu se poate spune că l-au lăsat nervii, l-a acuzat public pe herr Klaus că este capo di tutti capi, șeful trădătorilor de țară. Iar herr Klaus, ca să nu se lase mai prejos, buuum!, cică Liviu Dragnea este un mincinos ticălos împreună cu guvernul său dăncilist, că trage poporul pe sfoară.

Eu, unul, nu m-aș grăbi să le dau întru totul crezare. Pentru că, dacă le-aș da, asta ar însemna că țara, la nivelul președintelui republicii și la cel al președintelui Camerei Deputaților, este pândită de prăbușirea în iad. De care s-a tot apropiat vizibil și dramatic în acești 29 de ani de după așa-zisa revoluție din 1989. Cum de a fost posibil?

Întrebarea asta îți produce fiori de gheață pe șira spinării. Pentru că răspunsul nu poate fi contrat. Prin predarea, zi de zi, a nenorocitei „clase politice”, a interesului național, al cărui sens a fost total demonetizat. Însă acest război pe viață și pe moarte a băgat în sperieți, vorba vine, de neliniștit, însă, a neliniștit Bruxelles-ul, care se uită spre București cu gura căscată și nu înțelege ce-i în capul oamenilor ăstora tocmai acum, când României îi vine rândul să preia Președinția rotativă a UE.

Ne-am făcut de râs? Păi... ne-am! Și ce ar trebui făcut? Dacă cineva îmi poate da un inteligent răspuns-soluție, mi-aș scoate pălăria în semn că sunt de acord. Până una-alta, plutește în aer un zvon de suspendare a președintelui, dinspre coaliția PSD-ALDE, și de dărâmare a guvernului cu DNA, dinspre Cotroceni.

Vedeți că-mi dați dreptate când repet, obsesiv, că trăim în Român-absurdistan și asta ne ia tot timpul? Și, totuși, cred că s-ar putea pica la pace, măcar în anul Centenarului Marii Uniri, dacă nu și-ar băga coada niște forțe oculte (nu este vorba de nicio scenarită) de pe aiurea, care aplică formula „întărâtă-i, drace!”.

Și, uite că, politicienii români le fac jocul.

Iar noi, ceilalți, ne alegem cu nenorocul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale