Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.07.2014 00:19

Editorial


A A

Război între îngeri și demoni

Război între îngeri și demoni

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Omenirea e în șoc după atacul terorist în care și-au pierdut viața cei 298 de pasageri ai avionului malayezian. Deloc întâmplător, printre ei se aflau 80 de copii, 80 de îngerași ale căror suflete și-au luat zborul spre Raiul Ceresc. În urma lor ni se înfățișează Iadul pe pământ în fiecare zi, populat cu demoni și cu armatele lor de mercenari. Mai sunt și “amănuntele” care țin de diversiunile vehiculate de taberele aflate în conflict deschis, dar astea nu cred să mai prostească multă lume.

 

Pe mine mă oripilează, printre altele, bestialitatea celor care tâlhăresc cadavrele victimelor și le batjocoresc ziua în amiaza mare fără frică de Dumnezeu și fără nicio teamă că cineva i-ar putea pedepsi vreodată aici, pe pământ. Este cumplit să știi că există astfel de sălbatici pe labele cărora au fost date rachete de ultimă generație. Constați doar că le slobozesc în avioane cu oameni pașnici de parcă ar trage cu praștia în vrăbii și privești stupefiat la reacțiile aproape paralizante ale comunității internaționale incapabile să-i pedepsească pe autorii morali ai atacurilor teroriste ca să zădărnicească astfel de masacre în viitor.

Ce vedem însă nu pot fi decât semnale încurajatoare pentru dezaxații îmbătați cu sloganurile “luptei pentru democrație” pe care să le transforme în alte măceluri, pe principiul diversionist că orice nou atac îl va trece în uitare pe cel vechi rămas nepedepsit. Între timp, cadavrele sfârtecate ale victimelor zac fie prin lanuri, fie prin vagoanele frigorifice. Este sinistru, este cutremurător, este imaginea apocaliptică a carnagiului care hrănește canibalismul politic. Setea de sânge devine pe zi ce trece mai mare decât foamea de bani în aceste războaie cu mare miză economică, pentru cucerirea piețelor și a resurselor naturale.

 

Ca în orice thriller de audiență mondială, rămâi lipit cu ochii de ecranul televizorului, privind neputincios la o lume intrată în descompunere, din care tu îți imaginezi că nu faci parte, și-ți faci planuri de viitor după ce se termină transmisiunile în direct de la locul crimelor. Este un război între îngeri și demoni, mi-am zis, și brusc mi-am amintit că scriitorul Dan Brown a dat acest titlu unuia dintre romanele sale, ecranizate cu mare succes, în care se construiesc scenarii (ce nimereală!) chiar despre implicațiile politice ale rivalităților dintre organizații oculte cu interese financiare și despre răzbunările lor diabolice.

 

O persoană dragă mie mi-a atras atenția că s-a vorbit foarte puțin în aceste zile despre faptul că-n avionul atacat “din greșeală” de niște dezechilibrați mintal se aflau peste 100 de cercetători și medici renumiți care urmau să participe în Malaysia la un congres dedicat luptei anti-Sida.

 

Așadar niște drogați politic înarmați până-n dinți au luat dintr-un foc viețile a sute de oameni nevinovați, printre care se aflau 100 de cercetători și 80 de copilași. E ca și cum teroriștii și-ar fi scuipat printre dinți “victoria” ca pe-un chiștoc de mahorcă, aruncând în dispreț un doliu imens peste câteva dintre cele mai puternice state ale lumii... civilizate. Văzându-le reacțiile, mi-e teamă că războiul dintre îngeri și demoni abia a început.

www.alinamavrodin.ro

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale