Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.10.2021 00:13

În luna august 2021, în evidențele AJOFM Dâmbovița,


A A

Rata șomajului, în scădere: 2,94 %

Rata șomajului, în scădere: 2,94 %

*Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,08 %, în această lună acest indicator a scăzut cu 0,14 pp

 

La sfârșitul lunii august 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 5661 șomeri (din care 2642 femei), rata șomajului fiind de 2,94 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,08 %, în această lună acest indicator a scăzut cu 0,14 pp.

Din totalul de 5661 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1360 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 4301 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1007 șomeri provin din mediul urban și 4654 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (32,3 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 28,3 % din totalul șomerilor înregistrați. 21,5 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 13,7 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 4,2 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1844 persoane foarte greu ocupabile, 3014 greu ocupabile, 461 mediu ocupabile, iar 342 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre. Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Dâmbovița sunt afișate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița,  la adresa www.anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

                                                                                         Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

313 locuri de muncă disponibile
S-a stins din viață arhitectul Grigore Eftimescu
Controale anti-COVID-19 în carantină
CJAS Dâmbovița, buget suficient pentru asistența medicală
Sprijin pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Târgurile de toamnă, în vizorul jandarmilor
Stocuri mici de plasmă Covid-19 la Centrul de Transfuzii
Biroul Avocatului Poporului din Ploiești a suspendat audiențele
Creșă modernă la Poiana
Nou record de infectări de coronavirus
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Idiohabarniștii și furia din stradă

Cred că suntem luați, și de fraieri și de proști, de ăia care, de 32 de ani, ne conduc destinul național ca urmare a... votului nostru liber exprimat. Așa cum o face acum d-alde... expiratul premier Cîțu. (O, Doamne, n-am nimic cu numele oamenilor, că doar la naștere, nu ei și-l aleg, dar Cîțu acesta nu rimează deloc cu funcția înaltă de prim-ministru, prea aduce a... cuțu. Dar, de fapt încă este cuțu lui Iohannis.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale