Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.12.2021 00:12

În evidențele AJOFM Dâmbovița, în luna noiembrie 2021,


A A

Rata șomajului, în scădere: 2,39%

La sfârșitul lunii noiembrie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 4619 șomeri (din care 2191 femei), rata șomajului fiind de 2,39 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,71 %, în această lună acest indicator a scăzut cu 0,32 pp.

Din totalul de 4619 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1265 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 3354 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 740 șomeri provin din mediul urban și 3879 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (33,2 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 30,7 % din totalul șomerilor înregistrați. 18,4 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 14,0 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporție de 3,7 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 912 persoane foarte greu ocupabile, 2887 greu ocupabile, 466 mediu ocupabile, iar 354 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre. Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Dâmbovița sunt afișate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița,  la adresa www.anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Niculești depășește 7 la mia de locuitori, iar alte două localități au trecut de 6
Cinci subofițeri jandarmi – la încheierea mandatului de onoare
Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale
Șanțul și Valul Cetății, în atenția administrației locale
Dâmbovița are patru localități în scenariul Roșu!
Doi bărbați cercetați pentru șantaj, furt și lovire
Salariați mai mulți în Dâmbovița
„Curtea Domnească”, cel mai important punct turistic în 2021
Proiectul rețelei de gaze, în mâinile guvernanților!
Dâmbovițenii se tem să mai ajungă la spital?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tragică lecția kazahă...

Nu mă îndoiesc că revolta kazahă a fost un prilej picat la timp pentru Kremlinul lui Putin, aflat cu înfrigurare în căutarea unui motiv vizând refacerea imperiului pierdut în 1991, dar, totodată, având în cătare și împiedicarea Washingtonului de a-și impune interesele în inima Asiei Centrale. Și dacă am aminti că, în stepele Kazahstanului, Rusia are în posesie celebrul cosmodrom de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale