Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.06.2023 00:20

Editorial


A A

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Domnia sa președintele României Klaus Werner Iohannis este neamț ca obârșie etnică. Și, de la un neamț te aștepți să fie exact, nu-i așa, ca un neamț precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neamț de-al nostru, de pe malul Cibinului, așa că s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunăzi a apărut măreț, nu pentru că ar avea vreun metru și optzeci de centimetri, ci, pur și simplu măreț în înalta-i funcție de președinte de republică, și a decretat că rotația/rocada guvernamentală, în frunte cu postul de premier, este musai să producă fix nemțește, ba a apelat și la o metaforă, să fie... sticlă. Hopa! Am rămas ca la dentist. Uite, dom le, Klaus umblă și la figuri de stil.

Cu alte cuvinte, cred că l-a luat gândul pe nemțește, și de la celebrele lupe germane Zeiss – ei da, când spui Zeiss, spui că ceva e foarte clar și precis – a tradus sticlă pe românește. Ce și cum a gândit și a tradus tot românul a precipitat că rotația/rocada guvernamentală va avea loc la data convenită în protocolul de convenție. Și, peste noapte, Klaus al nostru s-a răsucit, halt!, nu se va mai roti nimic și, uite-așa, a dat cu piatra-n sticlă de s-a făcut țăndări.

Ba a găsit și motivația stark, n-a cam scrântit-o pe nemțește, adică puternică: dom general Nicolae Ciucă rămâne pe loc repaus premier cu tot guvernul așa cum este acum dându-i „ordinul de zi” ca să rezolve greva cadrelor didactice. Nein Ciolacu, sau, cum i-a zis-o pe ungurește cândva, jo napot kivanok.

Pe Marcel se știe că mărețul nostru președinte Klaus nu-l înghite. Gut! Dar, dom președinte, cu poporul român ce ai? Cu ce ți-a greșit? Că, poate, dacă „rotirea” premierilor ar fi avut loc, s-ar fi produs și ceva stabilitate-n țară. Dar lu dom Klaus i-a venit mai la îndemână să… spargă sticla, băgând țăndările în spițele „rotativei”.

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale