Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.10.2014 00:09

Editorial


A A

Rășini penale... electorale

Rășini penale... electorale

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Nu cred să existe într-o altă țară din lumea asta mare o campanie prezidențială ca în România. Vreau să zic una în care să nu se dezbată altceva decât arestările făcute la comandă politică. Mă potrivesc în păreri cu Sergiu Andon, destoinic în căutarea adevăratelor sensuri ale unui eveniment ascuns printre cotloanele legilor anume pentru a nu-i fi dibuite resorturile politicianiste. Ca să nu zic… rășinile electorale, cum e-n cazul evenimentului zilei.

Domnia sa a dat ca sigur că apariția la ușile DNA a unora dintre cei mai influenți oameni din PSD nu e deloc o întâmplare, chit că ar putea fi pe deplin justificată din punct de vedere legal. Din păcate, nu putem să luăm la rindea dosarul retrocedărilor, ca să vedem tot ce e pe sub coaja lui. Așa că avem parte numai de câteva țăndări din el și constatăm că a fost pus „la țanc” pe piața electorală, cum ar spune-o cei din clanul lui Bercea Mondialu.

Cum nu-mi vine defel să mă las vrăjită de vorbăria unora din care țâșnește ca puroiul o preocupare ideologică zisă de dreapta pentru interesul public, pe care n-am văzut să-l fi slujit până acum în acest subiect al distrugerii averii silvice a țării, mă bate gândul că, de fapt, altele ar putea fi motivele reale pentru care a ridicat DNA securea războiulului de unde au lăsat-o călăii pădurilor. Adică din drumul mare!

Doar că până de curând, oarbă fu zeița justiției și mai oarbă decât ea i-au fost slujitorii într-ale curățării pădurii de uscăturile fărădelegilor. În fine, hai să zic și eu ca alții mai deștepți decât mine că trebuia, odată și-odată, să pocnească buboiul și-n mega-afacerile de corupție care au chelit munții României. Așa că… mai bine mai târziu decât niciodată. Mie, însă, cum ziceam, mi-e clar că rășinile astea electoralo-penale curg acum nu de dragul stârpirii marilor corupți, ci din nevoia disperată de a se face niște trocuri politice.

Că doar n-o vrea careva să-mi spună că scandalul Bercea Mondialu, de la care aflăm ce mite de milioane de euro au ajuns în familia Băsescu, ori scandalul Nana cu alte milioane de euro pentru sutele de hectare ale președintelui Băsescu, ori chemările Ioanei Băsescu la Parchetul General, ori mitele de zeci de milioane de euro în afacerile ALRO traficate la nivel înalt, ori paranoia imobiliară din familia prezidențială, ori celelalte scandaluri de corupție care-i vizează pe Udrea, Cocoș, Videanu etc. ar putea fi acoperite mediatic cu dosare de trei lulele - trei surcele.

Trebuia scos pe piață ceva tare de tot, mai tare decât „bomba” cu ofițerul acoperit, ceva care să zguduie PSD-ul, să-i distrugă pe câțiva dintre greii partidului, numai și numai ca să-l pună într-o dificultate uriașă pe candidatul Victor Ponta. Și l-au pus, de ce să n-o recunoaștem? Degeaba a trimis el, de-un an și jumătate, vreo 600 de plângeri penale la DNA și Parchet pentru abuzurile și ilegalitățile crase ale fostului regim Băsescu-Boc, că n-am văzut să se repeadă la ele ca să le investigheze foștii colegi procurori ai premierului Ponta.

Dimpotrivă! Sesizările cu pricina cred că zac pe undeva prin niște fișete, în timp ce oamenii legii dau iama în liderii actualei puteri, cu dosare vechi de-acum 10-12 ani. De ce? În primul rând pentru că e campanie prezidențială, iar în al doilea rând pentru că niște lideri corupți ai fostei puteri nu-și pot negocia dosarele penale decât cu ale unora pe măsura lor, ținute anume la sertar ca să fie folosite tocmai acum, în campania electorală prezidențială.

Mă tem că din tevatura asta n-o să iasă nimic bun pentru România. Mai degrabă o să-i vedem dând din nou la pace pe cei care au mai făcut-o și altă dată. Și dosarele penale? Pe-alea arză-le-ar focul, și-apoi pălălaia să lumineze cerul României ca un semn de dreptate și de speranță pentru popor că a ieșit din bezna corupției.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale