Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.02.2018 00:19

Editorial


A A

Ramura de măslin de la Cotroceni și jocurile de sub masa

Ramura de măslin de la Cotroceni și jocurile de sub masa

GEORGE COANDĂ


Asta este imaginea, sau impresia, care s-a insinuat în mintea românilor în ultimele zile. Și, ca atare, nu mai înțeleg nimic din ce se petrece în buclucașa viață politică a patriei noastre în derivă. Circulă, pe net, prin gazete, pe telefonul fără fir, adică din gură-n gură, zvonuri care mai de care mai dihai și de necrezut. Zice-se că Herr Klaus Werner Iohannis și vajnicul teleormănean (ba și insidiosul) Liviu Dragnea au pus de-o tainică înțelegere sub ramura de măslin de la Cotroceni și, astfel, bătând mâna pe sub masa (politică) se pregătesc să ofere națiunei române o mare, uluitoare, surpriză.

Că suntem în România, țara celor mai surprinzătoare și fascinante tertipuri de tot felul, n-ar fi de mirare, dar de mirare ar fi ca românii să vadă cum sunt jucați în foi de viță de actanții unor interese care n-au nici în clin, nici în mânecă, cu siguranță, cu soarta lor. Se pare deci, după cum circulă vorba-n piață, că Herr Klaus Iohannis, văzându-se fără un suport politic puternic pentru alegerile prezidențiale de peste un an, PNL nefiind încă întremat, și cum unele forțe de peste fruntarii îl mai vor o tură la Cotroceni, de bună seamă că PSD ar putea fi un vehicul electoral viabil, iar Liviu Dragnea punându-i la dispoziție vehiculul pesedist își poate trage și el un profit din acest gest, scăpând de furiile DNA. Că ce altceva se poate înțelege din osanalele de îndrăgostit sub balcon pe care le-a înălțat lui Herr Iohannis, ori din cedările acestuia în fața teleormăneanului, căzându-i toate pistoalele de la centură. Care stânga, care dreapta? Astea nu există – tot românul s-a convins fără dubiu – ci doar egoistul interes personal contează în țara lui Păcală vodă. Repet, asta circulă-n piață. C-o fi, că nu va fi așa, rămâne de văzut. Ca jurnalist independent, m-am simțit obligat să nu mă fac a nu fi auzit. Și să pregătesc moralicește cititorii noștri pentru orice posibilă surpriză!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale