Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.04.2016 00:19

Editorial


A A

Quo vadis Domine?

Quo vadis Domine?

GEORGE COANDĂ


La două mii și șaisprezece ani de la Martiriul pe Crucea de pe Golgota și Învierea Mântuitorului Iisus „cu moarte pe moarte călcând”, Jertfa Lui fiind întru absolvirea de păcat a Omenirii, lumea încă nu este pregătită să primească hristica Mântuire.

Și cum de la Înălțarea lui Hristos de-a dreapta Tatălui Ceresc, cel ce ne-a creat după Chipul și Asemănarea Lui, Omenirea așteaptă a Doua Sa Venire/Pogorârea pentru Dreapta Judecată, nimic nu ne dă vreun semn că ea, Omenirea, a înțeles Jertfa și Învierea. Și dacă Malraux ar fi zis cum că secolul XXI va fi unul religios în sensul abdicării Omului de la război, de la corupție și tâlhărie, de la prostituarea sufletului și a trupului, ceea ce s-a petrecut și se petrece în cei șaisprezece ani de după 2000 încoace este o contrazicere a marelui francez. Și mă întreb, cuprins de un profund frison existențial, QUO VADIS DOMINE? Dar de la persecuțiile creștinilor în Imperiul Roman și până astăzi, această înspăimântare și smerită întrebare adresată Domnului Dumnezeului nostru a rămas fără răspuns. Înseamnă că Omenirea nu-i merită. Și nu-l merită pentru că, în infinita Sa răbdare, Divinul Creator, văzând ce se întâmplă de la Jertfa, Învierea și Înălțarea Fiului Său iubit pe Pământ și că Omul nu a înțeles Întreitul Semn din Cetatea Ierusalimului, așteaptă ca această Ființă să se maturizeze și să se înțelepțească. Să nu mai meargă pe calea spre sinucidere. Căci cel mai mare păcat în fața lui Dumnezeu este a-ți lua de la sine viața. Eu nu spun o, Doamne, iartă-ne pentru că nu știm ce facem! Ar fi o implorare fariseică. Și Dumnezeu nu poate fi păcălit. Să privim doar ce se întâmplă în Grădina Maicii Domnului – România. Și în care nefericita „clasă politică”, secularizându- se pe sine, încearcă să secularizeze întreaga națiune. Și o face prin nimicirea propriei patrii. A Grădinii Maicii Domnului, deci.

Iar România a devenit o Golgotă, poporul român purtându-și crucea pe această Via Dolorosa carpatică. Dar nu mă îndoiesc că veni-va o zi a judecății! Și când, România reînviind, vom rosti, o națiune întreagă, cu recunoștință, HRISTOS A ÎNVIAT! Și Lumina hristică, aprinsă în lumânare la miezul de noapte, va fi Lumina lui Dumnezeu în zorii României creștine eterne. Și acum, la Praznicul Învierii Mântuitorului lumii, urăm cititorilor noștri, tuturor dâmbovițenilor, să aibă parte de pace sufletească și de Lumina Sfintelui Paști!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale