Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.04.2019 00:16

Cuvântul care zidește


A A

Puterea credinței

Puterea credinței

Fragmentul din Sfânta Evanghelie ce se citește în duminica a patra a Sfânului și Marelui Post ne prezintă rugămintea unui tată adresată lui Domnului Iisus pentru fiul său bolnav grav. Înainte și în timpul vieții publice a Mântuitorului, era convingerea generală că, toate necazurile ce se abat asupra omului sunt urmarea faptului că persoana respectivă nu se mai afla sub protecția divină și că a trecut sub cea a diavolului. Situație în care acesta își trimite slugile sale care-l “muncesc” necontenit. La fel cum au procedat și cu acest tânăr. Sigur că cei mai afectați de bolile sau necazurile copiilor sunt părinții. Ei sunt primi care intervin pentru ameliorarea stării de sănătate a acestora. De aceea, ne putem închipui că și acest tată a întreprins toate demersurile umane posibile la acea dată pentru ameliorarea stării de sănătate a fiului său. Printre acestea fiind, așa după cum ne spune Sfântul Evanghelist Marcu, și prezentarea copilului la ucenicii Domnului Iisus, dar rezultatul nu a fost cel așteptat. Acest tată, vedem din sfânt Evanghelie, are dorința, legitimă, de altfel, de a-și vindeca fiul dar nu avea suficientă încredere în nici unul dintre cei la care a apelat. Chiar și Domnului Iisus, despre care auzise câte minuni a făcut, îi spune: “dacă poți ceva, ajută-ne!” Tatăl acestui tânăr este necredincios și plin de îndoieli, nu are încredere deplină în Iisus Hristos, pentru că îi solicită milă față de ei, spunând: “fie-ți milă de noi!” și nu-și dezvolta credința care trebuie să o aibă în puterea dumnezeirii Lui. Domnul cunoștea destul de bine necazul tânărului, de asemenea știa, tot așa de bine, și durerea din sufletul acestui părinte, dar dorea să-l conștientizeze, nu numai pe acest tată, dar și pe cei prezenți la această întâmplare, cum a făcuto și cu alte ocazii, de faptul că numai credință puternică, aduce mântuirea. Și că dubiul și îndoială amână sau chiar pierde mântuirea. De aceea, înainte de a interveni, îi spune, în fața celor prezenți: “De poți crede, toate sunt cu putință, celui ce crede!” (Mc. 9,23). Impresionat de Iisus Hristos, tatăl cu lacrimi în ochi spune, hotărât: “Cred, Doamne!” moment în care Domnul intervine, la fel cum a făcuto și cu alte ocazii, arătându-și puterea dumnezeirii sale, doar prin puterea cuvântului poruncind diavolului să iasă din tânăr și să nu se mai întoarcă niciodată la el. Prin această intervenție, descrisă de sfânta Evanghelie, Domnul Iisus, readuce în mesajul învățăturilor sale, nevoia postului și a rugăciunii, spunându-le ucenicilor Săi, care nu reușise să-l vindece pe băiat: “Acest soi de demon nu poate fi scos decât cu post și rugăciune!” (Mc. 17; 20,21).

Pr. Gheorghe Manole, Parohia Albă din TârgovișteComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Concursul regional "Așa zâmbesc îngerii"
Sute de premii la Gala Performanței în Educație
Sărbătoarea Rusaliilor la Catedrala din Târgoviște
Festivalul Medieval Dracula, final spectaculos
Opera ctitoritoare a celor 45 de voievozi de Târgoviște
Probe de foc la Bacalaureat și Evaluarea Națională
Pogorârea Duhului Sfânt
Acțiuni Filantropice la Spitalul Județean
Cercul Militar târgoviștean, succes după succes
Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale