Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.09.2015 00:19

Editorial


A A

Pustiirea României

Pustiirea României

ALINA MAVRODIN VASILIU


O teamă mare bântuie deja prin palatele puterii, ca o fantomă speriată ea însăși de imaginea desfigurată pe care și-o vede în oglinzile strâmbe ale unui stat de drept intrat în descompunere. Se spune că de ce ți-e teamă, nu scapi, aceasta fiind sămânța diabolică a deznădejdii care, odată ajunsă în sufletul omului, îi sufocă speranța.

Îmi pare rău să vă reamintesc că unul dintre sloganurile electorale ale fostului președinte Băsescu era chiar acesta: „De ce ți-e frică, de-aia nu scapi”. Ce mesaj a vrut, de fapt, să transmită cu acest slogan, poate să nu mai conteze până la urmă într-o analiză lucidă a cauzelor dezrădăcinării a milioane de români. Aceștia (și nu doar ei!) și-au pierdut speranța că țara noastră și-ar mai putea reveni din dezastrul economic și depresia morală în care au azvârlit- o cei care au populat palatele puterii pe criterii de clientelism, nepotism și chiar despotism administrativ. Sigur că, dintre toate, clanul politic garantat de fostul președinte Traian Băsescu a fost cel mai toxic. Și a rămas! Oricât ar nega unii, eu cred că și acesta este unul dintre motivele pentru care peste 4 milioane de români și-au pus traista-n băț și au plecat din țara natală, lăsând în urmă sate, case și holde pustii.

Comunități întregi au fost, astfel, depopulate, cimitirele lor dând mărturie că nu prea mai are cine să le aprindă câte o lumânare celor… rămași în țară, în adâncul pământului ei. Se spune că imediat după revoluția din ’89, un politician străin, al cărui nume nici internetul nu-l mai reține, ar fi spus: „România este o țară frumoasă, dar păcat că este locuită”. Ce straniu comentariu și cât de premonitoriu pentru ce avea să se întâmple în această țară căreia niște străini de interesele ei i-au sortit să devină colonie. Iar poporului ei, un destin dramatic de slugă.

„Nu poporul îl vrem, ci țara”, pare să fi fost totuși marele proiect politic pentru care a fost dată România pe mâinile cavalerilor euroatlantici ai democrației și economiei globalizate, întocmai ca o fată frumoasă și cam naivă a cărei singură avere ar fi fost doar virginitatea. C-avea ea și zestre, zestre mare, s-a văzut în lungul război al privatizărilor, de pe urma căruia România a ieșit cum e mai rău. Adică și bătută, și siluită, și cu averea luată, și slugă la dârlugă. Și-ntre granițele ei, și-ntr-ale… „cavalerilor” străini ai luptei pentru democrație și justiție independentă. Fiindcă și în astea două și-au cam pierdut românii nădejdea văzând că voturile lor n-au contat nici la Referendumul din vara anului 2012, când au vrut să-l demită pe Băsescu, nici la alegerile parlamentare din toamna aceluiași an, când i-au dat noii puteri un mandat de 70% ca să alunge regimul Băsescu din toate structurile de forță ale statului și nici chiar la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 când au sperat (mai ales cei plecați din țară) că noul președinte Iohannis va scăpa țara de regimul ticălos și trădător de neam al fostului președinte Băsescu.

Dezamăgirea cruntă este acum cuibărită, tot perfid, ca și deznădejdea, în sufletele românilor, mai ales că nici celor vreo 4 milioane plecați „afară” nu le merge cu mult mai bine decât neamurilor lor rămase în țară. Și uite cum, între timp, pustiirea programată a României, pentru a fi mai ușor cucerită economic de noii ei stăpâni străini lacomi, a pustiit de speranță până și sufletele celor care chiar au crezut că votul lor contează. Și noi încă stăm bine, să-i mulțumim pentru grijă Bunului Dumnezeu.

În fond, trăim într-o epocă a pustiirii, în care privim cu ochii noștri uimiți de groază, cum orașe istorice milenare ale Siriei, de exemplu, au fost rase de pe fața pământului. Consecința? Milioanele lor de locuitori au pornit cantr- un exod biblic, să-și caute adăpost în Europa, ca să scape din robia devastatoare și demolatoare a celor care vor doar țările arabe, nu și pe locuitorii lor. Se prea poate ca și prin lumea arabă să fi trecut același politician străin care să fi zis, întocmai ca și despre România la începutul anilor ’90: „Frumoase țările astea arabe, păcat că sunt locuite”. De-atunci a început și pustiirea lor!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale