Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.01.2017 00:17

Actrița Ioana Pavelescu, declarație de dragoste pentru meleagurile pline de farmec ale orașului de la poalele Patranei


A A

"Pucioasa este copilăria sufletului nostru"


Interviu cu actrița Ioana Pavelescu

ANA MARIA POPESCU


Reînnodat în 2003, după 65 de ani, firul tradiției întâlnirilor urmașilor familiei Tache și Steliana Constantinescu, familie cu puternice rădăcini în orașul Pucioasa a continuat și a ajuns în anul 2016 la cea de-a treia ediție. Evenimentul a reunit membrii ai familiei din țară și de peste hotare, tineri și bătrâni, cea mai vârstnică persoană având 104 ani. Din rândul membrilor acestei familii se remarcă artista Corina Constantinescu, actrița Ioana Pavelescu, violonistul și poetul Mihai Constantinescu, scriitoarea Lucreția Constantinescu Diaconescu. Prezentă la această reuniune de familie, actrița Ioana Pavelescu a oferit un amplu interviu pentru publicația orașului Pucioasa, din care spicuim câteva fragmente care reflectă dragostea actriței pentru meleagurile pline de farmec ale Pucioasei, cu acordul doamnei Luminița Gogoiu.

Rep.: Ați crescut într-un mediu de artiști. Cum v -au influențat în carieră și cum era atmosfera acasă?

- Am vorbit despre familia în care am crescut de nenumărate ori, așa că pentru a nu mă repeta am să vă spun doar că toată copilăria mea fost o binecuvântare. Tot ce am trăit atunci mi-a influențat devenirea și mi-a condus pașii, mi-a format caracterul. Am crescut în Teatrul Mic, printre colegii mamei mele, actrița Corina Constantinescu. Acasă asistam la discuțiile „aprinse” dintre tatăl meu, doctorul pediatru Mihai Pavelescu, unchii mei Mihai Constantinescu, Paul Gherasim și invitații lor permanenți Marietta Sadova, Petre Țuțea, Mircea Horia Simionescu, Costache Olăreanu, Arsavir Acterian, Adela Petrescu și mulți alții, despre literatură, politică și viață. Tot ce am învățat de la ei a fost validat în timp. M-am aflat tot timpul pe baricada cea bună a istoriei. Și pentru asta le mulțumesc.

Rep.: Ce vă leagă de orașul Pucioasa?

- Pucioasa este locul de naștere și devenire al celor din familia Constantinescu și al celor care s-au mai „adăugat” pe parcurs familiei lui Tache și Steliana, din Șerbănești. Au fost nouă frați care s-au iubit și au insuflat și copiilor și nepoților aceeași dragoste de neam și glie, cum se spune. Toți am rămas fideli Pucioasei și revenim mereu aici pentru a ne întâlni și a ne iubi și ochi în ochi, nu numai prin gând și mijloace tehnice de comunicare. Un exemplu elocvent este unchiul și mătușa noastră, Tore și Floritza Diaconescu, care după mulți ani de succes petrecuți în Statele Unite, s-au întors în Diaconești pentru a se bucura de familia pe care nu au uitat-o niciodată. Eu și fratele meu Liviu Pavelescu, stabilit și el în Germania din anii ’80, ne-am petrecut verile copilăriei tot în Pucioasa, unde ne întâlneam cu verișorii noștri, cărora le duceam mereu dorul, de la un an la altul. Pucioasa ne unește și noi o iubim mult. Pucioasa este copilăria sufletului nostru. Este permanența și dragostea noastră.

Rep.: Un gând pentru locuitorii orașului Pucioasa?

- Băiatul meu, Ionuț, de câte ori vine în Pucioasa, claxonează de trei ori, în semn de dragoste și de salut. Așa fac și eu. Poate o faceți și voi, din iubire pentru acest oraș.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale