Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.06.2016 00:18

Electoratul dâmbovițean a decis pe 5 iunie


A A

PSD și PNL vor conduce destinele județului în următorii 4 ani

PSD și PNL vor conduce destinele județului în următorii 4 ani
Consiliul Județean Dâmbovița va fi format, pentru următorul mandat, din 35 de consilieri: 22 de la PSD și 13 de la PNL

❚ În structura Consiliului Județean Dâmbovița se vor regăsi, în urma votului, 22 de consilieri de la PSD și 13 de la PNL ❚ Pentru că matematic, Partidul Social Democrat are o majoritate solidă, cel mai probabil Adrian Țuțuianu va fi cel care va conduce județul în următorii patru ani ❚ Actualul președinte al CJD, Adrian Țuțuianu, a anunțat că între PSD și PNL nu va exista niciun fel de colaborare atâta timp cât liberalii vor fi conduși de Dumitru Miculescu, așa că este exclusă varianta ca PNL să aibă măcar un vicepreședinte de Consiliu Județean ❚ În Consiliul Local Municipal Târgoviște, situația nu este bicoloră ca la CJD, alături de majoritatea PSD, formată din 11 consilieri au intrat în urma votului 8 liberali, un consilier ALDE și un independent

ANA MARIA POPESCU


Reprezentare bicoloră în forul administrativ județean! PSD și PNL sunt formațiunile politice pe care dâmbovițenii le-au trimis să le reprezinte interesele în Consiliul Județean Dâmbovița, sunt partidele care în următorii patru ani au obligația să muncească din greu pentru dezvoltarea județului și pentru binele locuitorilor lui. Dâmbovițenii au pus în 5 iunie ștampila de vot pe o listă lungă de consilieri județeni, însă doar 35 din aceștia, respectiv 22 de la Partidul Social Democrat și 13 de la Partidul Național Liberal, vor fi „unși” consilieri ai județului în ședința de constituire a forului administrativ județean.

Adrian Țuțuianu, Alexandru Oprea, Corneliu Ștefan, Caudia Gilia, Alin Manole, Liviu Stoica, Adrian Dumitru, Nicolae Comănescu, Mioara Costache, Sache Neculascu, Mihai Stănescu, Luminița Olaru, Mihai Istrate, Alexandru Diniță, Liviu Vasilescu, Cezarina Necula, Luciana Cristea, Valeriu Fulga, Iulian Oprea, Luisa Greaca, Florian Georgescu și Claudiu Popescu sunt cei 22 de social democrați care vor face parte din Consiliul Județean Dâmbovița, grație votului dat de dâmbovițeni la alegerile locale. Mandatele de consilieri județeni care au revenit în urma votului Partidului Național Liberal se duc către Dumitru Miculescu, Aurelian Popa, Jean Popescu, Gabriel Grozavu, Ion Sorin, Gabriel Plăiașu, Marin Petre, Adrian Stan, Tică Dănuț, Adrian Mocanu, Teodor Buta, Mihai Eremia și Vlăduț Drugă.

Dat fiind faptul că la aceste alegeri nu s-a mai mers pe votul uninominal pentru alegerea președintelui Consiliului Județean, șeful forului administrativ se va alege dintre cei 35 de consilieri județeni și, pentru că matematic, Partidul Social Democrat are o majoritate solidă nu există nicio urmă de îndoială că Adrian Țuțuianu va fi cel care va conduce județul în următorii patru ani. Actualul președinte al CJD a anunțat că între PSD și PNL nu va exista niciun fel de colaborare atâta timp cât liberalii vor fi conduși de Dumitru Miculescu, așa că cel mai probabil este exclusă varianta ca Partidul Național Liberal să aibă măcar un vicepreședinte de Consiliu Județean.

„Suntem conștienți de responsabilitatea acestui vot și de obligațiile care derivă de aici. Ne vom respecta cuvântul dat și ne vom face datoria așa cum am făcut mereu. Este cea mai bună echipă pe care a putut să o alinieze Partidul Social Democrat în ultimele competiții electorale. (...) Este exclusă orice colaborare cu Partidul Național Liberal condus de Dumitru Miculescu. Când Partidul Național Liberal va fi condus de o persoană serioasă, cu credibilitate, vom colabora pe orice temă. Eu sper ca cei care au intrat în Consiliul Județean, cel puțin în parte, consilieri ai Partidului Național Liberal, să sprijine proiectele de dezvoltare a județului... Nu mă aștept de la Miculescu, de la Eremia, pentru că nu au nicio legătură cu politica”, a declarat președintele Partidului Social Democrat Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Componența noului CLM Târgoviște Dacă structura Consiliului Județean este bicoloră, la Consiliul Local Municipal lucrurile stau cu totul altfel. Târgoviștenii au decis întrun număr foarte mare ca în următorii patru ani municipiul reședință de județ să fie condus de Cristian Daniel Stan și pentru ca acesta să poată să pună în aplicare proiectele de dezvoltare a orașului l-au „ajutat” să aibă majoritate și în Consiliul Local Municipal. La Târgoviște, forul administrativ local va fi format din 11 social democrați, 8 liberali, un consilier ALDE și un consilier independent.

Echipa Partidului Social Democrat din Consiliul Local va fi formată din: Carmen Holban, Ion Cucui, Cătălin Rădulescu, Andrei Păunescu, Cosmin Bozieru, Claudiu Dumitrescu, Oana Vlăducă, Laurențiu Neculaescu, Agnes Erich, Alexandru Bugyi și Ciprian Oprescu. Din partea Partidului Național Liberal au intrat în Consiliul Municipal: Ciprian Prisăcaru, Sebastian Marin, Neli Ion, Honorius Moțoc, Silviu Tănase, Nicolae Mândrilă, Adrian Ghinescu și Adrian Bercu. Arhitectul Dumitru Barbu este cel care va reprezenta ALDE, iar Ana Maria Nicolae este independenta din CLM Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale