Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.02.2019 00:25

Sâmbătă, la ședința CExJ a PSD Dâmbovița, s-a votat...


A A

PSD schimbă președintele CJD

PSD schimbă președintele CJD

ANDREI VASILIU


 

Sâmbătă, 9 februarie, Comitetul Executiv Județean al PSD Dâmbovița s-a reunit pentru a vota asupra unor chestiuni de interes politic și administrativ, precum și pentru a discuta despre bugetul adoptat recent de Guvernul României pentru anul 2019. Președintele interimar al PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, organizate după CExJ, că cei 121 de membri prezenți la ședință au votat, cu o largă majoritate (112 voturi pentru, 3 voturi împotrivă și 6 abțineri), excluderea din PSD a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu. Totodată, CExJ a votat, cu 120 de voturi pentru și 1 abținere, ca Alexandru Oprea să fie propus și votat în Consiliul Județean Dâmbovița pentru funcția de președinte. Alexandru Oprea, care în prezent este consilier județean, urmează, astfel, să revină pe funcția din care a fost dat afară de PSD Dâmbovița în mandatul fostului președinte al organizației, Adrian Țuțuianu.

Rovana Plumb: „Întârzieri și disfuncționalități în activitatea de președinte al CJ a lui Daniel Comănescu”

Președintele interimar al PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a oferit ieri și explicații în legătură cu decizia Comitetului Executiv Județean de excludere din partid a președintelui CJD, Daniel Comănescu: „A fost prezentat un raport referitor la activitatea pe care a desfășurat-o domnul Comănescu în calitate de președinte al Consiliului Județean. Sunt foarte multe întârzieri. Au fost identificate multe disfuncționalități, obiective care nu au fost realizate și cu care noi am venit în fața dâmbovițenilor la alegerile locale din 2016. Toate aceste obiective trebuiau continuate, o parte finalizate”. Rovana Plumb a mai menționat că au existat și reproșuri cu privire la activitatea politică a lui Daniel Comănescu. „Nu a informat niciodată, de când a fost ales președinte al Consiliului Județean, Organizația de partid, prin Biroul Permanent Județean al cărui membru este de drept, care sunt progresele înregistrate sau nu la nivelul CJD. Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri”, a completat Rovana Plumb.

Daniel Comănescu a refuzat funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Rovana Plumb a confirmat, cu ocazia unei întrebări ce i-a fost adresată în conferința de presă, că Daniel Comănescu a refuzat să „facă un pas în lateral” de la conducerea CJ Dâmbovița, atunci când i s-a cerut acest lucru pe linie politică (postul fiind ocupat politic), precum și faptul că lui Daniel Comănescu i s-a propus să fie numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, unde ar fi fost mai potrivit prin prisma competențelor profesionale, însă fostul președinte a refuzat. „Domnul Comănescu nu a venit cu scaunul de președinte de acasă”, a declarat, deranjată, Rovana Plumb, președintele interimar al PSD Dâmbovița.

Alexandru Oprea: „Mă întorc pentru a continua proiectele aduse în fața celor care ne-au votat în 2016”

De asemenea, Alexandru Oprea, votat în PSD pentru a (re)ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a ținut să facă următoarele declarații în conferința de presă: „Le mulțumesc colegilor mei din cadrul PSD, prezenți astăzi (n.n., sâmbătă, 9 februarie a.c.) în sală, care mi-au oferit votul de încredere pentru a reveni la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. Nu mă întorc acolo cu gânduri de revanșă. Mă întorc acolo dintr-o obligație asumată, aceea de a continua proiectele pe care, împreună cu colegii mei, le-am adus în fața celor care, în 2016, ne-au votat. Eu fac parte dintre aceia care cred că acest județ are nevoie de dezvoltare, are nevoie de bunăstare. Și cred că, în mandatul precedent am demonstrat că am fost capabili să punem în practică niște proiecte. Fără falsă modestie, am o experiență profesională solidă în spate, am cunoștințe manageriale probate în timp”. Alexandru Oprea a vorbit și despre funcțiile pe care le-a deținut în trecut, cu precădere cea de Director al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița (în perioada corecțiilor financiare provenite de la precedenta administrație PDL) și a mai menționat că deține un doctorat în management obținut la Universitatea „Dunărea de jos” din Galați.

15 martie 2019 - alegeri în PSD Dâmbovița

Președintele interimar Rovana Plumb a mai anunțat sâmbătă și componența interimară a noului Birou Politic Județean al PSD Dâmbovița, ca urmare a faptului că, în urma deciziei CExN al PSD la nivel național, fostul BPJ a fost dizolvat. A fost stabilită, de asemenea, data de 15 martie 2019 pentru organizarea Conferinței Județene a PSD Dâmbovița, atunci când noua conducere a organizației va fi aleasă prin vot. Componența noului Birou Politic Județean, așa cum a fost prezentată în conferința de presă, este:

Rovana Plumb – președinte,

Corneliu Ștefan – președinte executiv,

Daniel Cristian Stan – secretar executiv,

Alexandru Oprea – vicepreședinte,

Luciana Cristea – vicepreședinte,

Constantin Dinu – vicepreședinte,

Ion Pavel – vicepreședinte,

Carmen Holban – vicepreședinte,

Ion Constantin Miu – vicepreședinte,

Vlad Oprea – vicepreședinte,

Marin Olaru – vicepreședinte,

Gabriel Olteanu Bogdan – vicepreședinte,

Ion Bătrânu – vicepreședinte,

Cătălin Rădulescu, Dorinel Soare,

Marian Alexe,

Radu Popa,

Luisa Marioara Bărboiu,

Constantin Ana,

Sebastian Marin,

Niculae Alecu,

Ofelia Robescu,

Georgeta Dincă,

Laurențiu Niculaescu,

Titus Corlățean, președinții structurilor PSD la nivelul județului (membri de drept):

Liviu Vasilescu - TSD,

Claudia Gilia - OFSD,

Sache Neculaescu - Organizația de Seniori,

Constantin Stroe - Liga Aleșilor Locali,

Ciprian Amuza – Președinte PES,

Alin Manole – vicepreședinte Consiliul Județean

Daniel Comănescu (ulterior exclus din partid, așadar și din BPJ).



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale