Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.06.2016 00:17

Reformele interne ale social-democraților își arată roadele


A A

PSD Dâmbovița, statistici impresionante la alegerile locale

PSD Dâmbovița, statistici impresionante la alegerile locale
Femeile care fac politică au cea mai numeroasă reprezentare în PSD

❚ Cel mai tânăr primar din România, cel mai vechi edil, cei mai mulți candidați la alegerile locale și cele mai multe femei implicate în administrația locală provin din PSD ❚ Media de vârstă a candidaților PSD, la fel cu aceea a „partidului tinerilor”, cum s-a autodenumit PNL în recenta campanie electorală

ANA MARIA POPESCU


După trei săptămână de la încheierea alegerilor locale, conducerea PSD Dâmbovița a dat publicității o serie de cifre statistice menite să scoată în evidență atât victoria categorică pe care formațiunea politică a obținut-o în județ, cât și faptul că partidul se află într-o continuă dezvoltare, reconstrucție și deschidere către o gândire modernă și oameni noi. Potrivit președintelui Partidului Social Democrat Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, la nivelul județului, formațiunea politică are 66 de primari, la care se adaugă încă doi care au susținerea partidului, 680 de consilieri locali și 22 de consilieri județeni, în timp ce principalul adversar politic, PNL are 19 primari, 391 de consilieri locali și 13 consilieri județeni.

La Consiliul Județean Dâmbovița, media de vârstă a consilierilor social-democrați este de 49 de ani, la fel ca și media de vârstă a aleșilor Partidului Național Liberal, aceste date statistice arătând foarte clar că teza potrivit căreia PNL ar atrage în „barca” sa mai mulți oameni tineri decât PSD este falsă. De altfel, PSD a dat și cel mai tânăr primar din județul Dâmbovița și din România, edilul șef de la Răzvad, Emanuel Spătaru, având doar 27 de ani. La aceste alegeri, PSD a arătat o mai mare deschidere și către reprezentantele sexului frumos, pe listele de candidați ai partidului regăsindu-se foarte multe femei. În prezent, Partidul Social Democrat are 138 de aleși locali femei, primari, consilieri locali și județeni, în timp ce PNL are doar 41 de femei în administrația locală.

Cei mai mulți candidați au provenit din rândurile social-democraților

„Vreau să prezint câteva lucruri de statistică legate de alegerile locale pentru că am încercat și noi să tragem diverse concluzii și să facem diverse analize pe acest subiect. Cei mai mulți candidați înscriși în cursa pentru primării, consilii locale și Consiliul Județean, a avut Partidul Social Democrat, respectiv 768 de candidați reprezentând 58,01%, PNL a avut 423 de candidați (31,95%), UNPR a avut 47 de candidați (3,55%), ALDE a avut 40 de candidați (3,2%), alte partide au avut un număr foarte mic de candidați. În total am avut 1324 de candidați la alegerile locale. Pentru Consiliul Județean, PSD a obținut 22 de consilieri (62,86%), PNL a obținut 13 consilieri (37,14%). Primari, Partidul Social Democrat a obținut 66 de primari (74,16 %), Partidul Național Liberal a obținut 19 primari (21,35%), sunt doi candidați independenți susținuți de PSD, UNPR a obținut un primar (1,12%), ALDE a obținut un primar (1,12%). Legat de consiliile locale, Partidul Social Democrat are 680 de consilieri locali (56,67%), PNL are 391 de consilieri (32,58%), UNPR are 46 de consilieri locali (3,83%), ALDE are 39 de consilieri (3,25%), sunt 17 consilieri independenți (1,42%), PMP are 9 consilieri (0,75%). Legat de media de vârstă, dacă ne raportăm la toți candidații, primari, consilieri locali, consilieri județeni, Mișcarea Populară a avut o medie de vârstă de 47 de ani, UNPR de 47 de ani, ALDE a avut o medie de vârstă de 47%, Partidul Social Democrat a avut o medie de vârstă de 49 de ani, Partida Romilor de 49 de ani, PRU de 50 de ani, PND de 57 de ani, PRM de 59 de ani. Pe Consiliul Județean, media de vârstă la PSD este de 49 de ani, la PNL de 49 de ani, asta vizavi și de teza susținută că unii au atracție la tineri, ceilalți nu...”, a arătat președintele PSD Adrian Țuțuianu.

Cel mai tânăr primar din România e de la PSD Dâmbovița. Cel mai vechi, asemenea

„Pe primari, cei mai tineri primari, ca medie de vârstă, 39 de ani, la UNPR, PNL 48 de ani, PSD 51 de ani, ALDE 58 de ani, candidați independenți 59 de ani. Pe consilieri locali, ALDE are o medie de 47 de ani, PMP 47 de ani, UNPR 48 de ani, PSD 49 de ani, PNL 49 de ani, candidați independenți 50 de ani, PND are o medie de vârstă de 57 de ani, PRM de 59 de ani, Partidul Socialist Român 72 de ani. Pe sexe, Partidul Social Democrat are 630 de bărbați aleși locali, deci include și primarii, și 138 de femei, UNPR are 41 de bărbați și 6 femei, PNL are 382 de bărbați și 41 de femei. Această statistică arată o deschidere mai mare așa cum este normal la un partid social democrat modern spre zona feminină. La Consiliul Județean, PSD are 16 bărbați și 6 femei, PNL are 13 consilieri județeni, nicio femeie. Deci și din acest punct de vedere au cred că efortul de modernizare al partidului nostru este vizibil. La primari, PSD are 62 de primari bărbați și 4 femei, PNL are 18 bărbați și o femeie. Pe consilii locale, PSD are 128 de femei consilieri locali și 552 de bărbați, PNL are 351 de consilieri locali bărbați și 40 sunt femei. Cel mai tânăr primar este Spătaru Emanuel, 27 de ani, primar la Răzvad, următorul este Bănică Ionuț, primar la Corbii Mari, 32 de ani, iar cel mai în vârstă primar din judeþ este domnul Nica Gheorghe, 70 de ani, și este urmat îndeaproape de domnul Ismail Mircea, 69 de ani, primarul de la Doicești care păstrează titlul de cel mai vechi primar din România la acest moment”, a mai declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale