Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.09.2016 00:25

Ieri, în cadrul Conferinței Județene Extraordinare


A A

PSD Dâmbovița și-a ales candidații pentru Parlament

PSD Dâmbovița și-a ales candidații pentru Parlament
După ce fiecare candidat a avut parte de o scurtă prezentare, a urmat momentul dicursurilor

❚ Cei peste 800 de social democrați au participat la lucrările pentru validarea, prin vot secret, a candidaților pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie ❚ Lucrările au fost deschise de președintele Adrian Țuțuianu, care le-a cerut colegilor de partid să voteze cu responsabilitate și corectitudine și să trimită în forul legislativ al țării pe cei mai buni

ANA MARIA POPESCU


Ieri, peste 800 de social democrați din toate colțurile județului au participat la lucrările Conferinței Județene Extraordinare a Partidului Social Democrat Dâmbovița, eveniment politic organizat special pentru validarea prin vot secret a candidaților pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Evenimentul politic social democrat s-a desfășurat și de această dată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, a cărei sală de spectacole a găzduit de-a lungul timpului aproape toate „reprezentațiile politice” ale PSD Dâmbovița și nu numai. Au răspuns convocării și au venit la Târgoviște, pentru a spune prin vot cine să meargă în Parlamentul României, 824 de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, parlamentari, membri ai Biroului Permanent Județean, șefi de instituții și membri PSD care nu s-au sfiit să riposteze atunci când discursurile candidaților nu le-au fost pe plac și nici să-i aplaude pe cei ale căror vorbe le-au mers la suflet. Lucrările Conferinței Județene au fost deschise de președintele partidului, Adrian Țuțuianu, care a prezentat motivul adunării politice, le-a cerut colegilor de partid să voteze cu responsabilitate și corectitudine și să trimită în forul legislativ al țării pe cei mai buni, mai muncitori și mai profesioni ști social democrați pe care îi are partidul în Dâmbovița.

Delegații la Conferința Județeană Extraordinară au avut ieri o dublă misiune, aceea de a valida candidații pentru alegerile parlamentare, dar și de a-și da acordul prin vot ca, în eventualitatea în care președintele Adrian Țuțuianu va pleca în decembrie la Senatul României, postul de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița să fie ocupat de Alexandru Oprea, iar pe postul de vicepreședinte care, de asemenea, va rămâne vacant să vină social democratul Alin Manole. Cei doi au primit în unanimitate girul delegaților la Conferința Județeană să preia conducerea județului din decembrie 2016. După Conferința Județeană Extraordinară de ieri, lista candidaților, în ordine alfabetică arată în felul următor: Titus Corlățean, Luisa Greaca, Alexandru Oprea și Adrian Țuțuianu la Senat, iar Leonardo Badea, Claudia Gilia, Carmen Holban, Alin Manole, Rovana Plumb, Sandu Gabriel Dănuț, Corneliu Ștefan, Marian Țachianu și Oana Vlăducă la Camera Deputaților. După ce fiecare candidat a avut parte de o scurtă prezentare, a urmat momentul dicursurilor, care mai care mai de care mai mobilizatoare, dar care au avut un numitor comun, și anume acela că pe 11 decembrie, PSD Dâmbovița trebuie să obțină din nou victoria.

Discursuri mobilizatoare

Leonardo Badea: „A venit momentul ca PSD, așa cum a făcut-o și în 2012, să preia România într-o perioadă de criză, a venit momentul să avem din nou oameni competenți, a venit momentul ca împreună să reușim să dăm românilor o speranță. Noi toți putem stabili cine va guverna România. Trebuie să alegem cei mai buni oameni și trebuie să demonstrăm românilor că avem o echipă care poate să ne asigure voturile necesare pentru a guverna România. Trebuie să scoatem România din situația în care se găsește astăzi, din situația în care a fost adusă de guvernul tehnocrat”.

Claudia Gilia: „Mi-am depus candidatura pentru un mandat de deputat în Parlamentul României, a fost o decizie chibzuită atent... Vă vorbe ște un om responsabil, onest și consecvent valorilor social democrate, un om corect care își iubește profesia, un om care a învățat de la viață ce este eșecul, dar și ce este succesul și care cântărește oamenii prin faptele lor. Avem nevoie în Parlamentul României, poate mai mult decât oricând, de oameni profesioni ști și nu doar de purtători de diplome, doar ignoranți ai profesiei. Dacă merg în Parlament, merg să fac politică pentru oameni. Parlamentul României are nevoie să-și ridice standardele. Prea mulți ageamii, prea multe fete și băieți de bani gata și prea mulți ignoranți au pătat acest Parlament”.

Carmen Holban: „Legătura mea cu PSD vine din modul în care am înțeles valorile social democrate, echilibru, echitate, egalitate. PSD este singurul partid care și-a depășit obstacolele din interior și exterior și a reușit să performeze în actul guvernării ori de câte ori a avut această șansă. Legătura mea cu Partidul Social Democrat este dată de oameni, PSD are cei mai valoroși oameni pe care i-am întâlnit în viață, cei mai serioși oameni cu care am avut de-a face. Dacă vom ști să luptăm uniți, vom câștiga fără drept de apel aceste alegeri și vom da o șansă României și județului Dâmbovița”.

Alin Manole: „Văd cum România alunecă într-o direcție greșită, o direcție marcată de lipsă de perspectivă și planificare. Văd proiecte oprite, văd cum dezvoltarea noastră ca societate este sugrumată de o gașcă de incompetenți adunați sub numele de Guvern tehnocrat. Tratamentul îl reprezintă Partidul Social Democrat și nu sunt nici măcar demagog când spun asta. PSD a demonstrat că poate administra foarte bine România”.

Rovana Plumb: „Toți știm ce avem de făcut, avem de câștigat alegerile parlamentare și să formăm un Guvern pentru România și pentru români, Guvernul PSD. Sunt convinsă că fiecare dintre noi știm ce avem de făcut, fiecare are o responsabilitate și o sarcină precisă și știm să ni le îndeplinim pentru că de fiecare dată am arătat că știm să ne atingem un obiectiv și să realizăm un proiect. Poate mai mult decât niciodată, de data aceasta pe 11 decembrie 2016 trebuie să arătăm că PSD Dâmbovița câștigă alegerile printre primele Organizații din țară. Suntem hotărâți să câștigăm alegerile din 11 decembrie”.

Sandu Gabriel Dănuț: „A sosit momentul ca pe listele de deputați și senatori să găsim oameni cu notorietate, cu rezultate extraordinare în administrația publică și cu rezultate extraordinare în activitatea politică. Este motivul pentru care am îndrăznit să mă înscriu și îmi mențin candidatura. Vreau să fiu deputatul de la țară. Sunt sigur că Dâmbovița va avea cea mai bună echipă și sunt sigur că vom fi chiar în primele trei locuri din România”.

Corneliu Ștefan: „Istoria ne obligă la fapte, acesta este motto-ul care m-a făcut să mă înscriu în competiție. Îmi doresc ca împreună cu echipa de parlamentari să ne luptăm pentru a dezvolta toate proiectele din județul Dâmbovița.Voi fi parlamentarul care va veni în localitățile județului nu doar o dată la patru ani pentru a cere votul oamenilor”.

Marian Țachianu: „Sunt foarte multe legi strâmbe în țara asta, trebuie să mergem în Parlament și să facem legile în așa fel încât să fie bune pentru români. Trăim într-o țară în care sunt multe lucruri de îndreptat, nu știu dacă voi putea să îndrept eu aceste lucruri, dar un lucru este cert, nu voi dormi în Parlament, nu voi ridica mâna la comandă politică, nu voi vota legi care să facă rău românilor”.

Oana Vlăducă: „Fără trufie am fost mereu în teren, am parcurs toți acei ani de acțiune politică dedicată partidului care te fac conștient de posibilitățile tale, conștient de mesajul și responsabilitatea pe care o porți. Fie că voi fi desemnată candidat, fie că nu, am înțeles fenomenul mult mai profund decât aș fi crezut vreodată. Am învățat că un parlamentar trebuie să însemne mai mult decât un simplu vot la majoritate”.

Titus Corlățean: „Organizația PSD Dâmbovița a fost, este și sunt convins că va rămâne o Organizație foarte puternică a partidului nostru la nivel național. Echipa prezentată pentru alegerile parlamentare este o echipă puternică, care merită încurajată. Am trecut alături de colegi în toți anii ăștia prin foarte multe momente importante pentru partid și pentru România. Destinul PSD-ului în toți acești ani s-a împletit cu destinul României. PSD a ridicat această țară, a generat creșterea economică, a generat speranță pentru oameni și a avut dorința de a face bine. Acesta este obiectivul pe care trebuie să-l avem și după 11 decembrie 2016, trebuie să câștigăm alegerile parlamentare pentru binele României. Voi pune toată energia mea în interesul echipei, în interesul comunităților locale din Dâmbovița, pentru că vorbim de proiecte mari de dezvoltare a județului, de investiții... Voi fi extrem de prezent în județ, în localități și voi fi extrem de prezent alături de echipă”.

Luisa Greaca: „Sunt mândră să reprezint zona Găești, sunt mândră să mă regăsesc pe aceeași listă cu un fost ministru de excepție, Titus Corlățean, cu președintele Adrian Țuțuianu, cu un bun organizator și un bun strateg politic, așa cum este Oprea Alexandru. Suntem o echipă puternică, competentă, cu experiență, o echipă formată din oameni demni să reprezinte interesul tuturor în Parlamentul României. Ținta noastră comună este să câștigăm alegerile parlamentare”.

Alexandru Oprea: „Este cea mai frumoasă, cea mai competentă și cea mai puternică echipă pe care Partidul Social Democrat a avut-o vreodată în județul Dâmbovița. Colegii mei au vorbit despre ceea ce vor să facă în Parlamentul României, eu vreau să vorbesc despre ceea ce vreau să fac la Consiliul Județean Dâmbovița. Nu știu cât de bun senator aș fi fost, cu siguranță aș fi fost un membru competent al unei Comisii de Control a activității unor structuri informative, dar vreau să vă spun că la județul Dâmbovița voi face o echipă de care să fiți mândri. Fiecare localitate din județul Dâmbovița are dreptul la asfaltare, are dreptul la lucrări de apă și canal, are dreptul la un dispensar, la o primărie modernă, un Cămin Cultural și la o școală și o grădiniță în care copiii să nu tremure iarna. Sunt obiective pe care le voi urmări neîntârziat. Îi asigur pe primarii PSD că voi fi un președinte care va trata cu aceeași responsabilitate fiecare solicitate a dumnealor. Județul Dâmbovița merită o soartă mai bună”.

Adrian Țuțuianu: „Din 2012 până astăzi am arătat că se poate face treabă bună în județ și vă asigur că voi dovedi în continuare că din 2016 în 2020 voi fi mai mult decât am fost senatorul din perioada 2008-2012. Mă veți vedea luptându-mă pentru drepturile noastre, mă veți vedea alături de primari la ministere, mă veți vedea alături de toți locuitorii din județul Dâmbovița. Nu plec la București pentru că nu ar mai fi treabă de făcut la Târgoviște, nu vreau să plec în Senatul României pentru că m-aș fi plictisit la Consiliul Județean, ci vreau să merg acolo ca lider de echipă, să sprijin județul Dâmbovița, să aducem mai mulți bani într-un județ care are nevoie de investiții, de locuri de muncă și de dezvoltare economică. Știm bine ce avem de făcut până în 2025, avem nevoie doar de resurse. Vreau să scoatem cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare, dacă vom fi în primii cinci, vom avea cu toții de câștigat, România va avea de câștigat”.

Delegații au ascultat discursurile, au analizat fiecare candidat în parte și în final au decis:

Adrian Țuțuianu - 768 voturi,

Titus Corlățean - 673 voturi,

Leonardo Badea - 666 voturi,

Corneliu Ștefan - 650 voturi,

Carmen Holban - 621 voturi,

Rovan Plumb - 621 voturi,

Alexandru Oprea - 618 voturi,

Claudia Gilia - 598 voturi,

Luisa Greaca - 546 voturi,

Oana Vlăducă - 534 voturi,

Marian Țachianu - 454 voturi,

Sandu Gabriel Dănuț - 446 voturi

Alin Manole - 409 voturi.

Delegații la Conferința Județeană Extraordinară și-au spus cuvântul, se va ține cont de el, însă lista finală va fi analizată și validată de la nivel central.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale