Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.06.2022 00:15

Deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu, fostul ministru al Culturii, le reamintește colegilor de la PNL


A A

PSD a salvat Vila Florica, a Brătienilor

PSD a salvat Vila Florica, a Brătienilor

*„Un guvern de stânga al PSD a achiziționat, în 2017, Vila Florica din Ștefănești - Argeș, vilă aparținând acestui neam ilustru de oameni politici din România, familia Brătianu”

*”Dacă nu, Vila Florica era astăzi salon de nunți și de botezuri, unde, nu-i așa,  s-ar fi auzit lăutarii”

 

 

Violeta Stanciu


Reprezentanții Partidul Național Liberal au aniversat cu mare fast împlinirea a 147 de ani de liberalism la Vila Florica din localitatea Ștefănești - Argeș, dar puțini știu că vila brătienilor a fost achiziționată și trecută în patrimoniul public al statului  pe timpul guvernării Partidului Social Democrat!

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu a ținut să amintească acest lucru în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița de vineri, 27 mai 2022, și să le transmită în același timp colegilor de coaliție liberali că dacă PSD nu ar fi făcut acest lucru, la momentul respectiv, ,,Vila Florica era astăzi salon de nunți și de botezuri, unde, nu-i așa,  s-ar fi auzit lăutarii’’.   

,,Partidul Social Democrat a prezentat joi, la Palatul Parlamentului, un bilanț cu principalele măsuri ale acestor șase luni de când a intrat la guvernare. Colegii mei s-au referit în bună măsură la o parte dintre aceste măsuri și la ce înseamnă prioritățile pentru perioada următoare, pe termen scurt și mediu. Înainte de a spune câteva cuvinte despre ansamblul acestor măsuri, despre motivația pentru care PSD a ales să intre la guvernare, aș vrea să doresc ,,la mulți ani’’ colegilor noștri din coaliție, Partidului Național Liberal, care marți a aniversat 147 de ani de liberalism. Dreapta are legitimitatea ei în România, așa cum și stânga are legitimitatea ei în România. Am văzut liderii Partidului Național Liberal veniți din toată țara reuniți în județul Argeș la vila Brătienilor în Ștefănești - Argeș. Aș vrea să reamintesc că dacă nu exista Partidul Social Democrat în 2017, dacă nu era un guvern de stânga, astăzi Partidul Național Liberal nu mai avea unde să sărbătorească această aniversare sau făcea în alt loc. Reamintesc că un guvern de stânga al Partidului Social Democrat a achiziționat în 2017 Vila Florica din Ștefănești Argeș, vilă aparținând acestui neam ilustru de oameni politici din România, familia Brătianu. M-aș fi bucurat cu această ocazie, dar și cu alte ocazii, când PNL a aniversat la Vila Florica diverse momente din istoria partidului să se facă această referire… la faptul că Partidul Social Democrat a păstrat în patrimoniul public, în patrimoniul național, acest loc extrem de important pentru istoria națională. 1,8 milioane de euro au însemnat achiziția  Vilei Florica, am exercitat dreptul de preemțiune al statului, prin Ministerul Culturii. Dacă nu, Vila Florica era astăzi salon de nunți și de botezuri, unde, nu-i așa, s-ar fi auzit lăutarii’’, a declarat vineri, la Târgoviște, fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, deputat PSD Dâmbovița.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița, despre probleme... de vară
Campanie de informare privind produsele românești
Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți
Contre politice la ședința CJ Dâmbovița
Contre politice la ședința CLM Târgoviște
Ședință extraordinară CJD, cu două proiecte de hotărâre
Bilanț după șase luni de participare la guvernare a PSD!
Demisie PMP din Consiliul Local Municipal Târgoviște
Tinerii liberali dâmbovițeni au curățat Șanțului Cetății din Târgoviște
Străzi modernizate în satul Gemenea Brătulești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale