Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2019 00:21

De la BEJ Dâmbovița, rezultate parțiale la europarlamentare


A A

PSD a câștigat alegerile în județ, PNL și USR-PLUS au câștigat în orașe

PSD a câștigat alegerile în județ, PNL și USR-PLUS au câștigat în orașe

❚ Ieri, la ora 11.00, Biroul Electoral Județean a centralizat datele pentru Parlamentul European din 203 secții de votare reprezentând 46,9 % din total, urmând ca rezultatele finale, inclusiv cele de la Referendum, să fie publicate în cursul zilei de astăzi ❚ „Pe competitori locali, situația se prezintă astfel: PSD - 32,8%; PNL – 26,1%; USR – 15,6%, PRO România – 10,4%, PMP – 5,8%; ALDE – 2,8%”, a anunțat președintele BEJ Dâmbovița, judecător Doina Ștefan


VIOLETA STANCIU,
ANDREI VASILIU

 


 

Conform prezenței la vot monitorizate de Biroul Electoral Central, în județul Dâmbovița s-au prezentat duminică la urne 222.576 de cetățeni. Numărarea voturilor, mai laborioasă la aceste alegeri din cauza desfășurării în paralel și a referendumului național consultativ cu cele două întrebări adresate de președintele Klaus Iohannis, ajunsese la jumătate în cursul zilei de ieri, la ora organizării conferinței de presă a Biroului Electoral Județean Dâmbovița. „În județul Dâmbovița s-a votat la 433 de secții din care 129 de secții situate în mediul urban și 304 secții în mediul rural. Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 427.433 de alegători, din care 138.743 alegători în mediul urban (32,5%) și 288.690 alegători în mediul rural (67,5%). La ora 11.00, Biroul Electoral Județean a centralizat datele pentru Parlamentul European din 203 secții de votare reprezentând 46,9 % din total. Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 103.307 reprezentând 96,3%, iar numărul voturilor nule a fost de 3976, respectiv de 3,7%. Pe competitori locali, situația se prezintă astfel: PSD - 32,8%; PNL – 26,1%; USR –15,6%, PRO România – 10,4%, PMP – 5,8%; ALDE – 2,8%. La Referendum nu se scot liste parțiale, urmând a se face exclusiv centralizarea finală. Pe listele electorale suplimentare au votat 13.211 alegători... Nu au mai fost înregistrate sesizări la BEJ Dâmbovița. Rezultatele finale vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi, după ce vor fi prelucrate de Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița. Suntem programați, mai spre seară, și la Biroul Electoral Central”, a declarat judecătoarea Doina Ștefan, președintele BEJ Dâmbovița.

Cifre vehiculate de partidele politice

Se previzionează o victorie a PSD Dâmbovița la nivelul întregului județ, în timp ce numeroase surse au declarat că la nivelul orașelor s-ar înregistra victorii electorale pentru USR-PLUS (Târgoviște și Pucioasa) și pentru PNL (Titu, Găești, Fieni, Moreni, Răcari). Primarul orașului Titu, Traian Niculae (PNL), a anunțat ieri că, în cadrul alegerilor europarlamentare, din totalul de 8388 de cetățeni cu drept de vot, au fost exprimate 4186 voturi, astfel: PNL: 36,43%; PSD: 26,68%; USR: 13,31%; PRO RO: 9,36%; PMP: 4,52%; ALDE: 3,49%; ALTELE: 6,21%. A existat și o numărătoare paralelă efectuată de PRO România, care indica ieri un scor final după cum urmează: PSD: 32,6%; PNL: 26%; USR – PLUS: 15,5%; PRO ROMÂNIA: 10,8%; PMP: 5,8%; ALDE: 2,7%. Vom reveni cu rezultatele finale complete și o analiză a acestora după centralizarea și publicarea lor de către B.E.J. Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale