Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.09.2014 00:14

Ieri, după o discuție sindicaliști-autorități,


A A

Protestul salariaților de la Centrul Țuicani a fost amânat

Protestul salariaților de la Centrul Țuicani a fost amânat
Liderii sindicali CNS Cartel Alfa și Medii Aux au înțeles situația și au oferit posibilitatea autorităților să analizeze nemulțumirile de la Țuicani-Moreni

❚ Autoritățile județene au cerut un răgaz să consulte instituțiile statului pentru a confirma legalitatea acordării drepturilor solicitate ❚ Liderii sindicali spun că au documente de la Ministerul Muncii, Inspecția Muncii și un proces-verbal al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița în care se confirmă legalitatea cererii lor, și anume plata sporului salarial de 100% pentru sărbătorile legale și zilele de week-end ❚ Cu protestul amânat pe moment, sindicaliștii au lansat președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, invitația de a vizita Centrul de Reabilitare a Persoanelor cu Handicap de la Țuicani, pentru a se informa în dialog direct cu angajații

VIRGIL VOINESCU


Liderii salariaților de la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Țuicani-Moreni au hotărât să amâne pichetarea, programată pentru ieri în Piața Tricolorului din Târgoviște, după o discuție cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și cu conducerea Centrului Țuicani, precum și cu alți reprezentanți din administrația județeană. Constantin Bucuroiu, președintele Confederației Naționale Sindicale (CNS) Cartel Alfa Dâmbovița, având alături pe Iulian Ciobanu, liderul Sindicatului Medii Aux din Centrul Țuicani-Moreni, ne-a declarat că acțiunea a fost amânată după ce autoritățile județene au cerut un răgaz să consulte instituțiile statului pentru a confirma legalitatea acordării drepturilor solicitate.

 

 

„Conform Legii 284, să se acorde sporul de 100%

pentru personalul care asigură continuitatea în unitate”

Sindicaliștii își cer sporul de 100% pentru sărbători legale și sfârșitul de săptămână, drepturi salariale care, spun ei, sunt prevăzute de lege.

„Am decis să protestăm pentru unele drepturi care nu ne sunt acordate. Avem răspunsuri de la Ministerul Muncii, de la Inspecția Muncii și un proces-verbal de constatare al Inspectoratului Teritorial de Muncă în care se confirmă legalitatea cererii. Deci, conform Legii 284, să se acorde sporul de 100% pentru personalul care asigură continuitatea în unitate”, a declarat pentru Jurnal de Dâmbovița Iulian Ciobanu.

Liderul CNS Cartel Alfa Dâmbovița a ținut să precizeze că protestul ce urma să aibă loc nu are legătură cu politicul și și-a exprimat dezamăgirea că la un moment dat în discuție s-ar fi făcut o asemenea remarcă.

„Sunt dezamăgit când văd că uneori politicul nu se poate desprinde de ideea că sindicatele ar veni aici cu teme politice. Nu ne interesează campaniile. Ele aparțin politicienilor. Noi nu așteptăm decât rezultate bune. Asta este o mare dezamăgire a mea, ca președinte al unei mari centrale sindicale”, a arătat Constantin Bucuroiu.

Liderii sindicali au lansat o invitație președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, de a vizita unitatea de la Țuicani, pentru a se informa în dialog direct cu angajații.

„Perioada de amânare va fi stabilită de către sindicali ști, pentru că decizia le aparține”, a conchis Constantin Bucuroiu.

Angajaților care desfășoară munca în Centru nu le-au fost alocate fondurile necesare pentru plata drepturilor salariale pe perioada 2013- iunie 2014.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Mesaje de suflet la Muzeul „Casa Romanței”, din dragoste pentru Basarabia
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale