Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
28.02.2023 00:16
Ieri, ISJ Dâmbovița a luat măsuri: mutarea elevului-problemă la altă școală
Protestul de la Coresi, „dezamorsat”?

*Tensiunile încă mocnesc: unii părinți afirmă că problema nu s-a rezolvat prin transfer, ci doar a fost mutată în grija altei unități de învățământ
Ieri, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a hotărât, cu aprobarea Consiliului de Administrație al IȘJ, transferul elevului-problemă de la Școala Gimnazială Coresi din Târgoviște la Școala Gimnazială Răzvad-Valea Voievozilor. Elevul devenise obiectul unei stări generale de nemulțumire printre foarte mulți părinți ai copiilor înscriși la Școala Coresi, care acuzau comportamentul violent al băiețelului de clasa a III-a. Tensiunile culminaseră cu un protest masiv organizat în fața Școlii Coresi în data de 21 februarie a.c., iar o nouă manifestație a părinților fusese anunțată pentru data de 1 martie a.c., întrucât situația nu fusese rezolvată.
Totuși, potrivit hotărârii de ieri a ISJ Dâmbovița, părinții elevului-problemă au solicitat transferul copilului la Răzvad, unde se pare că familia acestuia ar avea, de fapt, domiciliul. Astfel, cel puțin pentru moment, protestul anunțat pentru 1 martie ar fi fost „dezamorsat”. Tensiunile sunt însă departe de a se fi stins, fiindcă există părinți care susțin că problema nu s-a rezolvat prin transfer, ci doar a fost mutată în grija altei unități de învățământ. Și, desigur, printre cei mai îngrijorați se numără chiar părinții copiilor înscriși la Școala din Răzvad la care urmează să fie transferat băiețelul-problemă. „O să ne ținem noi copii acasă acum. Noi, cei care am ales o școală liniștită, până astăzi”, susține unul dintre părinții elevilor de la Școala din Răzvad. Autoritățile din învățământul dâmbovițean susțin că legislația nu le oferă foarte multe „portițe” de rezolvare a acestei probleme, singura speranță fiind în eforturile de a îndrepta comportamentul elevului.
V.A.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Campania ASCOR de donare de sânge „Uniți pentru viaț㔄Soluția pentru elevii agresivi este prevenția, nu exmatricularea”
Încep simulările la examenul de Bacalaureat
Concursul de Interpretare W. A. Mozart
O gamă largă de activități la Biblioteca Județeană
„Dialoguri studențești”, prin filiala ASCOR Târgoviște
Buget pentru achiziția de carte
„Grădinițele din sistemul preuniversitar vin la noi”
Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România
Editorial
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
