Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.09.2016 00:20

Nemulțumirile legate de drepturi salariale au dus la…


A A

Proteste sindicale și în penitenciarele dâmbovițene

Proteste sindicale și în penitenciarele dâmbovițene
Pe 5 octombrie, protest la Penitenciarul Mărgineni și pe 13 octombrie – la Penitenciarul Găești

❚ Sindicaliștii din cadrul penitenciarelor Mărgineni și Găești se vor ralia protestelor din țară și vor organiza la rândul lor proteste în fața acestor instituții ❚ Acțiunile sindicale extinse la nivel național includ refuzul muncii suplimentare, pichetarea tuturor penitenciarelor, mitinguri la sediile Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor și vor continua pe termen nelimitat până când revendicările salariaților vor fi soluționate ❚ Lucrătorii din penitenciare sunt nemulțumiți de orele de muncă neplătite, de condițiile de lucru, de faptul că nu primesc aceleași drepturi salariale cu angajații din sistemul de ordine publică și apărare

VIRGIL VOINESCU

 


 

Lucrătorii din penitenciare sunt nemulțumiți de numărul prea mare de ore de muncă neplătite, de condițiile de lucru, de faptul că nu primesc aceleași drepturi salariale cu angajații din sistemul de ordine publică și apărare. Conform unui comunicat postat pe site-ul Sindicatlui Național al Lucrătorilor din Penitenciare, începând de luni, 26 septembrie, au fost declanșate proteste sindicale în toate penitenciarele din țară. Comunicatul SNLP afiliat la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) din Cartel Alfa precizează că acțiunile sindicale „vor bloca penitenciarele în luna octombrie 2016”.

Potrivit calendarului de proteste naționale anunțat de Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și FSANP, sindicaliștii din cadrul penitenciarelor dâmbovițene Mărgineni și Găești se vor ralia protestelor din țară și vor organiza la rândul lor proteste în fața instituțiilor. Astfel, Calendarul acțiunilor de protest prevede că miș- carea de protest a sindicaliștilor de la Penitenciarul Mărgineni este programată pe 5 octombrie, iar cea a celor de la Penitenciarul Găești, pe 13 octombrie.

„Acțiunile sindicale extinse la nivel național, care includ refuzul muncii suplimentare, pichetarea tuturor penitenciarelor, mitinguri la sediile Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor, vor continua pe termen nelimitat până când Guvernul României, Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor vor înțelege să aplice legislația în vigoare și să trateze personalul din penitenciare în mod egal și nediscriminator, similar cu angajații tuturor instituțiilor publice din sistemul de apărare națională”, mai precizează comunicatul SNLP.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale