Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.09.2021 00:20

La Guvern și Ministerul Economiei, inclusiv din Dâmbovița,


A A

Proteste masive în Apărare, negocieri la orizont

Proteste masive în Apărare, negocieri la orizont

*Secretarul de stat, Daniela Nicolescu a transmis reprezentanților ASIAA disponibilitatea la dialog și a lansat acestora invitația de a participa, cel mai probabil săptămâna viitoare, la Guvern, la o întâlnire extinsă cu reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Protecției Sociale, alături de specialiști din MEAT, pentru a găsi soluții punctuale la revendicările ridicate.

 

Timp de două zile, pe 7 și 8 septembrie,  reprezentanții sindicatelor din industria de apărare au protestat la București, atât în fața Guvernului României, cât și în fața Ministerului Economiei, pentru a cere factorilor decidenți găsirea de soluții viabile  pentru salvarea acestei industrii, dar și pentru apărarea drepturilor salariaților.

În urma protestelor de stradă, Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a avut joi, 8 septembrie 2021, o rundă de discuții cu reprezentanții Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), pentru a analiza revendicările acestora și a găsi soluții la problemele semnalate. La discuții a participat și secretarul de stat Terente Ciui. Principalele aspecte prezentate de președintele ASIAA, Constantin Bucuroiu, au vizat comenzile din partea MapN, continuarea programului de modernizare și retehnologizare a companiilor, modificarea Legii 232/2016 și alte aspecte legislative privind industria de apărare, precum și salarizarea personalului și necesitatea existenței unei strategii referitoare la pregătirea forței de muncă specializate. Secretarul de stat, Daniela Nicolescu a transmis reprezentanților ASIAA disponibilitatea la dialog și a lansat acestora invitația de a participa, cel mai probabil săptămâna viitoare, la Guvern, la o întâlnire extinsă cu reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Protecției Sociale, alături de specialiști din MEAT, pentru a găsi soluții punctuale la revendicările ridicate.

,,Prim-ministrul Florin Cîțu și-a exprimat dorința ca această întâlnire să aibă loc cât mai curând posibil, având în vedere importanța funcționării industriei de apărare, domeniu strategic al economiei naționale”, a transmis secretarul de stat.

Aceasta a solicitat liderilor sindicali să pregătească puncte de vedere concrete pe subiectele menționate, pentru a le putea susține în cadrul discuțiilor cu reprezentanții guvernamentali. De asemenea, Daniela Nicolescu i-a informat pe participanții la dialog în legătură cu faptul că legea nr. 232/2016 privind industria națională de apărare va intra din nou în Parlament și le-a solicitat să transmită amendamente, care vor fi ulterior analizate în comisii. Demnitarul a ținut să sublinieze că programele de reorganizare vor fi discutate cu fiecare filială în parte, obiectiv, cu participarea conducerilor și a sindicatelor. La rândul său, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA) a mulțumit pentru deschiderea la dialog și a exprimat disponibilitatea alianței sindicale de a colabora cu conducerea companiei Romarm și cu autoritățile pentru a dezvolta cele mai bune strategii pentru industria de apărare. La întâlnirea de la sediul Ministerului Economiei au participat reprezentanți ai ASIAA, alături de directorul general ROMARM și directorul Direcției Industria de Apărare.

 

,,Președintele Klaus Iohannis a fost informat cu privire la problemele

cu care se confruntă Industria Națională de Apărare”

 

„Joi, 09.09.2021, Departamentul Securității de Stat a invitat o delegație ASIAA la Palatul Cotroceni. Domnul general Ion Oprișor a informat delegația sindicală că președintele Klaus Iohannis a fost informat cu privire la problemele cu care se confruntă Industria Națională de Apărare și asigură de tot sprijinul Președintelui și a Departamentului Securității de Stat pentru rezolvare. S-a exprimat satisfacția asupra modului cum au decurs discuțiile și au speranța că domnul ministru Virgil Popescu și domnul ministru Nicolae Ciucă vor depune toate eforturile pentru rezolvarea problemelor cu sprijinul departamentului”, a transmis ieri Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiect amplu pentru modernizarea transportului public local în comun
Redeschiderea secției exterioare a Spitalului Județean de la Voinești
Grădiniță inaugurată la Potlogi
Record de infectări COVID-19: cinci localități sunt în scenariul Roșu!
Un congres udemerist...
Prefectul județului: „Evoluția cazurilor de COVID-19 este îngrijorătoare!”
„Jocul european al Germaniei” (II)
Punerea pietrei de temelie la noua biserică de la Finta
Eveniment academic la UVT
„Epurări politice” în unitățile de învățământ?
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un congres udemerist...

...care a avut loc, deunăzi, la Sângeorgiu de Mureș, a fost „pus în scenă” cu măiestrie politică de Kelemen Hunor și ai lui. Trebuie să recunoaștem că de măiestrie șmecherească, politicienii maghiari nu duc lipsă și, dacă nu te prinzi, te duc de nas și-ți trag preșul de sub picioare.

Ei bine, haideți să arăt că tricolorul românesc a fost așezat la... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale