Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.11.2023 00:19

Angajații cer condiții de muncă decente și salarii mai mari


A A

Proteste la Casa de Pensii Dâmbovița

Proteste la Casa de Pensii Dâmbovița

*În prezent, Casa de Pensii Dâmbovița operează cu un personal redus la 70 de angajați, față de cei 95 de angajați din 2010

 

Angajații de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Dâmbovița protestează zilnic de două săptămâni în intervalul 10.00-11.00, cerând condiții de muncă decente, salarii pe măsura efortului depus și un număr suficient de personal. Situația a devenit tensionată în contextul epuizării angajaților și a acumulării masive de dosare, iar aceștia atrag atenția că nu doresc să recurgă la grevă, deoarece acest lucru ar însemna suspendarea pensiilor.

În prezent, Casa de Pensii Dâmbovița operează cu un personal redus la 70 de angajați, față de cei 95 de angajați din 2010. Protestatarii susțin că numărul insuficient de angajați este copleșit de volumul mare de muncă zilnic, iar dosarele pensionarilor au invadat birourile, generând un mediu de lucru extrem de dificil.

Mirela Sima, reprezentantul salariaților din Casa de Pensii Dâmbovița, a declarat: „Nu e ușor nici pentru noi, nici pentru pensionari. Toți vrem respect. Nu ne dorim să ajungem la grevă pentru că asta înseamnă suspendarea pensiilor, dar ne dorim și noi condiții decente, salarii pe măsura efortului depus și personal suficient. Suntem sufocați de dosare”.

În timp ce angajații protestează pentru drepturile lor, pensionarii de la ghișee cer calcularea la timp a pensiilor, primirea drepturilor după recalculări și răspunsuri rapide. Situația actuală subliniază presiunea crescută asupra sistemului de pensii și necesitatea unor soluții pentru a asigura funcționarea eficientă a instituției și respectarea drepturilor angajaților și pensionarilor.

Mai mult decât atât, membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii avertizează că în data de 27 noiembrie 2023 vor declanșa grevă generală în toată țara dacă revendicările lor privind condițiile de muncă și salarizare nu vor fi soluționate.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Se conturează Manifestul 2024-2029
Târgoviștea, pregătită de iarnă
Copii din Târgoviște au cucerit inimile publicului internațional la balet
Loc de joacă în comuna Brezoaele
Reconstrucția tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni
LA 105 ani de la Marea unire (II)
Noi proiecte pe fonduri europene așteaptă startul
Soluții pentru modernizarea DN 71 Târgoviște - Sinaia
Avertisment privind achizițiile online de animale vii și produse alimentare
„România nu are o strategie a industriei de Apărare”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale