Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.09.2014 00:21

Ieri, la Târgoviște, impozitarea ajutoarelor sociale pentru sindicate a declanșat


A A

Protest pașnic în fața Fiscului dâmbovițean

Protest pașnic în fața Fiscului dâmbovițean
Protestele vor continua întreaga săptămână la Târgoviște

❚ În prima zi, membrii Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa au aplaudat, au afișat pancarte, au cântat pe fondul muzical asigurat de o stație mobilă și și-au băut liniștiți cafeaua ❚ Prezent la manifestare a fost și președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a venit de la București pentru a-și susține colegii

VIRGIL VOINESCU

 


 

Sindicaliștii dâmbovițeni afiliați CNS Cartel Alfa Dâmbovița au pichetat ieri, 22 septembrie, sediul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Dâmbovița. Aceștia au protestat față de modul prin care Fiscul a decis că sindicatele din județ sunt obligate să plătească impozit pentru toate ajutoarele sociale acordate în ultimii cinci ani membrilor în caz de grevă, întreruperi de activitate sau probleme sociale.

Prin urmare, timp de 5 zile, în perioada 22 – 26 septembrie, timp de o oră, între 15.30 și 16.30, sediul Direcției de Finanțe Dâmbovița va fi înconjurat de protestatari. Ieri, păziți de jandarmi, nemulțumiții au aplaudat, au afișat pancarte, au cântat pe fondul muzical asigurat de o stație mobilă și și-au băut liniștiți cafeaua, convin și că un protest vesel subliniază mai bine „situația de râs” prin care se impune impozitarea ajutoarelor acordate de sindicate în Dâmbovița, dar și în Prahova. În prima zi de protest, de la București a venit, pentru a-și susține colegii, președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Potrivit acestuia, ceea ce se întâmplă „arată că statul are prea puțin interes pentru cetățenii săi. Deși Codul Fiscal prevede în mod expres dreptul organizațiilor sindicale de a da ajutoare sociale, se găsesc pârghii prin care să ne mai impoziteze odată pe ceea ce deja este impozitat. Să nu uităm, salariile dumneavoastră, contribuțiile pe care le vărsați într-o formă sau alta sindicatului sunt deja impozitate și taxate. A reimpozita un ajutor social care este pentru un caz de excepție este complet anormal”.

Bogdan Hossu și-a mai exprimat speranța că acțiunea sindicală, dar și ceea ce s-a declanșat în plan central, va duce la obținerea unei „norme clare în care deși Ministerul Finanțelor spune că poate da ajutor și un milion de euro că nu contează, fiind ajutor social, recunoaște, în același timp, că membrii noștri de sindicat nu sunt salariații noștri, ca să facem ca la salariați un sistem de taxare – impozitare structurală legată de acest lucru. Sperăm ca să înțeleagă odată că nu mai suntem nici în comunism, nici într-o aberație în care tirania, într-o formă sau alta, este deasupra tuturor cetățenilor”.

După acțiunea sindicală, reporterii „Jurnal de Dâmbovița” au obținut o scurtă declarație din partea directorului DGFP Dâmbovița, Emilian Rusu, privind protestul declan șat de sindicaliștii Cartel Alfa. Astfel, directorul DGFP Dâmbovița a declarat: „Nu comentez acțiunea de protest sindicală. Noi suntem în instanță cu un dosar civil. Suntem părți într-un dosar și nu pot să fac niciun comentariu. Am trecut prin două instanțe, odată cu controlul de fond, după aceea contestațiile, au pierdut și mă abțin. Mai mult nu pot să spun”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale