Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.10.2014 00:09

Pamflet


A A

Prostia, mama infracțiunilor!

Prostia, mama infracțiunilor!

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Zis-a cu mare schepsis Liviu Dragnea: „Bine că prostia nu e infracțiune”. Sunt de acord cu el doar în parte, ceea ce sper să nu-mi atragă antipatia celor care, din născare, sunt de acord cu tot ce zice șefu’. Părerea mea e că ar fi extrem de bine ca prostia să devină infracțiune. Ba propun să fie trecută în fruntea infracțiunilor din Codul Penal, întrucât cred că e mama lor.

Poate așa n-o să-i mai vedem pe tot felul de prostovani, borfași tupeiști, hărnicindu-se să ajungă la șefia bugetelor publice. Vedeți dvs., așa cred eu, după 20 de ani de presă, că un prost harnic plin de tupeu are toate șansele să ajungă un borfaș politic sigur pe el, dacă e pus în fruntea trebii cu multe parale publice pe mână și-o târlă de băieți dăștepți care să-i țină isonul zi și noapte. Păi da, ăștia imediat se înființează la post pe lângă orice prost ca să-i spună cât e de frumos, de bun, de harnic și mai ales de modest, în timp ce acesta le varsă în buzunare banii dvs. de parcă ar fi ai lui.

Ba îi mai bagă-n cap prostului cum merită el și numai el să le fie, la o adică, nu un șef de rând, ci unul peste rând, făcând imediat anarhie din orice ierarhie. Și uite-așa, prostul, care e și fudul, c-altfel n-ar fi prost destul, cum bine zice vorba românească, urcă-n funcții publice ca pe gard. Și ajunge, prin comparație cu gardul, să fie chiar mai prost decât el, ceea ce în viața reală poate părea o utopie dacă n-am avea la îndemână exemple cu duiumul de creaturi bipede despre care se spune, deloc întâmplător, că sunt mai proaste decât gardul. Măcar înțelepciunea populară ar trebui să scape necontestată de vreun biped prost ajuns mare-n post.

Nu de alta, dar la ce văd că se întâmplă pe scena politică, e posibil ca niște băieți dăștepți să se fi prins în sfârșit că cei mai mari adversari ai lor sunt chiar proștii oploșiți politic pe lângă ei. Păi știți cum s-a tot spus pe la partide: o fi prost, da-i prostu’ nostru. După care l-au avansat cu speranța că e valabilă și-n capitalism zicerea din comunism: „fie omul cât de prost, mintea-i vine după post”.

Ceea ce nu prea se mai potrivește acum, că nu-l caută mintea-n post pe niciun prost. În final, când vedeți că mama proștilor e mereu gravidă și naște direct în birourile puterii, nu vă apucă groaza? Uite d-aia cred eu că prin partidele astea, de ne amărăsc viața, n-o să se găsească nimeni ca să dea cu proștii de pământ. Pentru că ar risca să dea în primul rând cu ai lor.

Preferă, întocmai ca Liviu Dragnea, să facă glumițe străvezii pe seama proștilor, admițând astfel că ei sunt în cele mai mari funcții. Și-am mai înțeles din toate „prostioarele” apărute zilele astea pe piață că pe unii dintre pretendenții la șefia unor partide îi scapă de pușcărie doar faptul că prostia nu e o infracțiune în Codul Penal. Mi se pare una dintre cele mai tari smetii date în plină campanie electorală. Și nu adversarilor politici!

Până și Liviu Dragnea s-o fi simțind amenințat și o fi vrut zilele trecute să dea un avertisment public că-l bate gândul să bage prostia în Codul Penal. Bine-ar fi! Păi nu e prostia mama celor mai multe infracțiuni?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale