Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.06.2022 00:17

Ieri, la Doicești, Consiliul Judetean Dambovita, Primăria Doicești, Nuclearelectrica și E-Infra au organizat o conferință de informare locală


A A

Proiectul noii centrale nucleare de la Doicești, în dezbatere

Proiectul noii centrale nucleare de la Doicești, în dezbatere

Violeta Stanciu


 

Consiliul Județean Dâmbovița Primăria Doicești, Nuclearelectrica și & E-Infra au organizat ieri conferința de informare locală cu tema „Dezvoltarea primul reactor modular mic (SMR) NuScale pe amplasamentul fostei termocentrale din Doicești, județul Dâmbovița.”, prima dintr-o serie de evenimente dedicate informării locale.

 

La eveniment au participat directorul Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță și Teofil Mureșan, președintele Consiliului de Administrație E-INFRA, holding ce include Nova Power & Gas, iar autoritățile județene și locale au fost reprezentate de președintele CJD, Corneliu Ștefan, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia și cei doi subprefecții, Corneliu Sălișteanu și Chițescu Adrian, Laura Gorghiu, lectorul UVT, Ileana Nicolaescu, inspector școlar general al ISJ Dâmbovița, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Vlad Drugă, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, primarul comunei Doicești Cosmin Stana, primarii comunelor Aninoasa, Șotânga, Brănești, Vulcana Pandele, Glodeni, șefi de instituții deconcentrate, preoții din localitățile limitrofe, directori de școli, medicii de familie, consilieri locali de la Doicești, cetățeni din comună.

La finalul lunii mai 2022, Nuclearelectrica, compania americană NuScale și E-Infra au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea primului reactor modular mic (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești. Amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu aprofundat, amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești a obținut toate calificările în ceea ce privește securitatea.

Proiectul reactoarelor modulare mici care poate fi dezvoltat la Doicești, este un proiect uriaș din punct de vedere investițional. De asemenea, construirea unei centrale NuScale înseamnă producere de energie electrică fără a polua, crearea de noi locuri de muncă, dar și impulsionarea investițiilor și a sistemului de învățământ, nevoia de specialiști în acest domeniu fiind foarte mare. În mod transparent, dâmbovițenii trebuie să dețină toate informațiile necesare referitoare la implementarea acestui proiect”, a declarat dr. ec. Ștefan Corneliu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița. 

În SUA, este în dezvoltare o centrală NuScale cu 6 reactoare modulare, așa cum intenționează să implementeze și România. Acest proiect este într-un stadiu mai avansat în prezent decât planurile României. De asemenea, NuScale a semnat parteneriate cu Polonia, Bulgaria, Cehia, Canada precum si alte tari pentru implementarea de proiecte similare.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Târgoviște, pe podiumul național la Destinația Anului 2022
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Mobilizare generală pentru finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor!
Conflict de muncă încheiat la SC Municipal Construct SA!
Sfințirea și turnarea pietrei de temelie a noii investiții marca Hotel Peștera
Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Întreruperi de energie electrică programate
Succes, ANAF!
Centura Găeștiului nu e ocolită de probleme


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale