Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.09.2018 00:25

Ieri, la București, demersuri disperate pentru salvarea uzinei morenare


A A

"Proiectul Automecanica-Rheinmetall a înghețat"


❚ „Nimeni nu are curajul să semneze pentru sumele cerute de nemți”, semnalează liderul sindical de la uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu ❚ În timp ce partea germană cere 9 milioane de euro doar pentru instruire, partea română spune că aproape aceeași sumă poate genera 3 transportoare noi, la cheie, gata pentru probele în teren ❚ „Eu cred că cea mai bună variantă este tot Programul TBT, inițiat în 2011, transportor românesc. Era o chestie care ar fi dezvoltat 2500 de locuri de muncă”, a mai spus Bucuroiu

 

ANDREI VASILIU

 


 

Ieri, sindicaliștii de la Automecanica Moreni au mers cu jalba-n proțap la Parlamentul României, pentru a încerca să salveze, măcar în ceasul al 12-lea, uzina dâmbovițeană de la ceea ce pare a fi un destin curmat în suferință. Liderul sindical Constantin Bucuroiu ne-a declarat, în exclusivitate, de la Parlament, faptul că se poartă negocieri pentru modificarea unor hotărâri de guvern care să permită societăților din Apărare să își desfășoare activitatea. În ceea ce privește situația de la Automecanica, liderul de sindicat Constantin Bucuroiu ne-a transmis vești îngrijorătoare: „La Automecanica, în momentul de față este înghețat proiectul cu Rheinmetall, din cauza sumelor de bani, pentru că nimeni nu are curajul să semneze pentru sumele cerute de nemți. Încercăm să deblocăm chestia cu americanii de la General Dynamics, să pornim cu ei asamblarea și vopsirea carcaselor pe care să le trimitem la UMB pentru integrare. Cu armata suntem în continuare în relații pe mentenanță”.

„Ministerul Economiei a spus că nu semnează”

Liderul sindical spune că proiectul cu Rheinmetall este blocat chiar la nivel guvernamental, din cauza îngrijorărilor privind sumele mari de bani cerute de partea germană. „Am întrebat la Ministerul Economiei: Semnați pentru sumele astea? Au spus «nu». Și vă spun de ce nu. Pentru că nemții cer numai pentru instruire 9 milioane de euro. Pe când Automecanica și Agenția pentru Cercetări Tehnice și Tehnologii Militare au cerut pentru Programul cu 3 demonstratoare TBT 10 milioane de euro, pentru tot programul care includea 3 transportoare la cheie: 2 în curtea Armatei și 1 la Automecanica. Cel din curtea Automecanica urma să fie supus la cele mai dure teste; cele de la Armată, urmau să fie supuse în condițiile în care caietul de sarcini prevedea acest lucru în funcție de evoluția în teren”, ne-a mai spus Constantin Bucuroiu.

„Mergem cu nemții sau mergem cu americanii?”

Sindicaliștii morenari cred în continuare că tot proiectul transportorului românesc ar fi fost mai bun. „Lucrurile nu sunt tocmai bune, pentru că nu s-a hotărât odată: mergem cu nemții sau mergem cu americanii? Haideți să vedem pe care drum plecăm! Eu cred că cea mai bună variantă este tot Programul TBT, inițiat în 2011, transportor românesc. Era o chestie care ar fi dezvoltat 2500 de locuri de muncă. În schimb, politica asta românească proastă, în care ne-am învățat toți să luăm numai de la străini și să nu producem nimic în România, uite că aduce dezavantaje societății românești. Nici conducerea Automecanica nu e foarte capabilă să dezvolte niște programe care să salveze societatea. O bîjbîie mai mult”, acuză Bucuroiu.

„Încercăm să oprim acest tăvălug al distrugerii în România”

Liderul sindical a încercat ieri să vină în sprijinul societăților din industria de Apărare pentru ca acestea să-și poată continua activitatea. „Aici, la București, încercăm să modificăm niște hotărâri de Guvern care, la fel, ne împiedică foarte mult în desfășurarea activităților noastre. Încercăm prin toate mijloacele noastre să oprim acest tăvălug al distrugerii în România. Ne-am întâlnit cu o serie de deputați care să ne ajute să modificăm niște hotărâri de Guvern. Continuăm apoi la ministere, să îi convingem să avizeze modificările pe care le dorim. Practic încercăm să sprijinim societățile să își desfășoare activitatea mult mai flexibil în condițiile actuale”, ne-a mai spus Constantin Bucuroiu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șantier pustiu la UM Gară, conducerea CJD - foc și pară
Transportul public, cuiul lui Pepelea din bugetul Târgoviștei
10 previziuni non-conformiste pentru anul politic 2019
Alexandru Oprea, reales președinte al CJ Dâmbovița
Ambasadoarea Chinei, vizită la Târgoviște
Barbarizarea #rezist a românilor
Bugetul Târgoviștei, în corzile Consiliului Local
Probleme în organizarea secțiilor de vot
Un foc în inima civilizației europene...
Prefectura a semnat încetarea mandatului președintelui CJD


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

10 previziuni non-conformiste pentru anul politic 2019

Vom asista la surprize enorme în anul politic 2019. Să ne uităm la actualitatea politică prin diferite obiective, care cu siguranță nu se încadrează în categoria „politically correct” (corect din punct de vedere politic). Am lansat 10 subiecte, folosind întrebări pertinente:

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale